Helallik isteyen Erdoğan'a muhalefetten sert tepki

Helallik isteyen Erdoğan'a muhalefetten sert tepki

Pandemi döneminde kısıtlamalardan etkilenen esnaftan helallik isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine muhalefetten peş peşe tepki geldi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Helalleşelim kesinlikle' diyerek erken seçim çağrısı yaptı. İYİ Parti lideri Akşener, "Madem helalleşmek istiyorsun, korkma, getir sandığı helalleşelim" dedi. Gelecek Partisi lideri Davutoğlu da, "Helallik istediğinize göre siz de iktidara veda vaktinin geldiğini anladınız" sözlerini kaydetti.

AK Parti teşkilatı ile video konferans yöntemiyle düzenlenen bayramlaşma programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Kısıtlamalardan etkilenen esnaflarımızın bir kısmı ile turizm sektörümüze de bu zor dönemde ayakta kalabilmeleri için her türlü desteği vermenin gayreti içerisindeyiz. Buna rağmen sıkıntıya düşen esnafımız, çalışanımız olduysa hepsinden helallik istiyoruz" ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Erdoğan'ın konuşması ajanslara düştükten sonra sosyal medyada birçok kullanıcı Erdoğan'ın esnaflardan helallik istemesini eleştirdi. #HelalEtmiyorum tagi açan kullanıcılar kısıtlama döneminde yeterli yardım alamayan ve geçim sıkıntısı nedeniyle intihar eden müzisyen ve esnafları anarak iktidarın salgın politikasını eleştirdi.

En çok vurgu yapılan konulardan biri de geçtiğimiz gün Kültür Turizm Bakanlığı'nın paylaştığı tepkiler nedeniyle sildiği 'aşılandım' videosu oldu. 

'SİYASETÇİ KÜRSÜLERDE DEĞİL, SANDIKTA HELALLEŞİR'

Erdoğan'ın açıklamasına bir tepki de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den geldi. Kişisel Twitter hesabından paylaşım yapan Akşener, Erdoğan'a "Sen unutmuş olabilirsin ama, siyasetçi milletiyle kürsülerde değil, sandıkta helalleşir" diye seslenerek şu ifadeleri kaydetti:

"Madem helalleşmek istiyorsun, korkma, getir sandığı helalleşelim. Zor durumdaki çiftçiyle, esnafla, işsiz gençle helalleşelim. Milletimizin kutlu iradesiyle helalleşelim."

 

 

'VEDA VAKTİNİN GELDİĞİNİ ANLADINIZ'

Akşener'in ardından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da Twitter hesabından, Erdoğan'a tepki gösterdi.

Davutoğlu, "Sayın Erdoğan, helallik istediğinize göre siz de iktidara veda vaktinin geldiğini anladınız. Evet, sandık Gelecek, halk kötü yönetimin faturasını kesecek ve siz gideceksiniz. Liyakatli kadrolar Gelecek, halkın yüzü yeniden gülecek" sözlerini paylaştı.

 

 

KILIÇDAROĞLU'NDAN ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile erken seçim çağrısı yaptı. Kılıçdaroğlu paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Helalleşelim kesinlikle. Türkiye için erken seçim çağrısı yapıyorum. Seçim! Hemen! #HemenSeçim"

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (35)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
35 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN