Erdoğan: Sıkıntıya düşen olduysa helallik istiyoruz

Erdoğan: Sıkıntıya düşen olduysa helallik istiyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, pazartesi gününde itibaren normalleşme takviminin uygulanacağını açıkladı. Erdoğan, "Sıkıntıya düşen insanlarımız, esnafımız, çalışanımız olduysa hepsinden helallik istiyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti teşkilatı ile videokonferans yoluyla bayramlaşmasında konuştu. 17 günlük tam kapanma sonrası geçilecek normalleşme sürecine ilişkin konuşan Erdoğan, "Pazartesi gününden itibaren kontrollü normalleşme takvimimizi uygulamaya başlıyoruz. Niyetimiz mayıs ayı sonuna kadar ihtiyatlı hareket etmeyi sürdürmektir. Aldığımız tedbirleri vatandaşımızın işine, aşına, ekmeğine zarar vermeyecek esneklikte uygulamaya özen gösteriyoruz. Sıkıntıya düşen insanlarımız, esnafımız, çalışanımız olduysa hepsinden helallik istiyoruz" dedi.

Türkiye'nin kendini kriz ikliminin dışında tutabildiğini belirten Erdoğan, "Yeni yatırım ve istihdam arayışlarındaki yükseliş başta olmak üzere pek çok gösterge, ülkemizi aydınlık yarınların beklediğine işaret ediyor" diye konuştu.

"İSRAİL'İN ZULMÜNE EYVALLAH ETMEYECEĞİZ"

İsrail'in Gazze saldırılarına ilişkin de konuşan Erdoğan, "Tüm dünya görmezden gelse bile İsrail'in zulmüne eyvallah etmeyeceğiz. Gücü masum sabilere, biçare kadınlara, mazlumlara yeten terör devleti İsrail'in zalimlikleri karşısında üzüntülü ve öfkeliyiz. Türkiye'nin bu konuda tavrı ilkeseldir. İsrail'in döktüğü kanlara, yaptığı saygısızlığa sessiz kalarak veya açıkça arka çıkarak ortak olanlar bir gün sıranın kendilerine geleceğini bilmelidir. İsrail'in Filistin şehirlerinde ve Kudüs'te sergilediği saldırganlığa karşı çıkmak insanlığın tamamının namus borcudur" dedi.

ERDOĞAN'DAN DİĞER DEVLETLERE ÇAĞRI

Erdoğan,İsrail'in saldırılarına karşı devletlere çağrıda bulunarak, "Hangi inançtan, hangi kökenden, hangi meşrepten olursa olsun her devleti, her kurumu bir an önce harekete geçmeye davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, konuşmasının devamında şunları dile getirdi:

(İsrail'in saldırıları) İslam İşbirliği Teşkilatı, derhal somut ve etkin bir tutum almazsa kendi varlığını inkar etmiş olacaktır.

"BM'NİN ADIM ATMASI ŞARTTIR"

BM Güvenlik Konseyi'nin Genel Kurul'da alınan kararla uygun şekilde, süratle Kudüs'te barışı ve huzuru sağlayacak adımları atması şarttır.

(İsrail'in saldırıları) Türkiye olarak BM bünyesinde başlatılacak her girişime aktif destek vermeye, barış için sorumluluk üstlenmeye ve fedakarlık yapmaya hazırız.

Eğer İsrail'in Filistin'de ve bilhassa Kudüs'te sergilediği saldırganlığı derhal durdurmazsak, yarın herkes kendini bu vahşi zihniyetin hedefinde bulacaktır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (63)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
63 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN