İYİ Parti'den Erdoğan'ın açıklamasına alt yazı: Mecburen helallik istiyoruz

İYİ Parti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sosyal medyada gündem olan ve tepki toplayan 'helallik' istediği açıklamasını, ses ayarını kısarak ve alt yazı ekleyerek sosyal medya hesabından paylaştı: Türkiye’yi yönetemiyoruz ama seçime gitmekten de korkuyoruz. O nedenle mecburen helallik istiyoruz.

AK Parti teşkilatı ile video konferans yöntemiyle düzenlenen bayramlaşma programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Kısıtlamalardan etkilenen esnaflarımızın bir kısmı ile turizm sektörümüze de bu zor dönemde ayakta kalabilmeleri için her türlü desteği vermenin gayreti içerisindeyiz. Buna rağmen sıkıntıya düşen esnafımız, çalışanımız olduysa hepsinden helallik istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşması ajanslara düştükten sonra sosyal medyada birçok kullanıcı Erdoğan'ın esnaflardan helallik istemesini eleştirdi. #HelalEtmiyorum tagi açan kullanıcılar kısıtlama döneminde yeterli yardım alamayan ve geçim sıkıntısı nedeniyle intihar eden müzisyen ve esnafları anarak iktidarın salgın politikasını eleştirdi. Muhalefet liderlerlerinden de peş peşe eleştiriler geldi.

İYİ PARTİ ALT YAZI EKLEDİ

İYİ Parti, Erdoğan’ın çok tartışılan 'helallik' istediği açıklamasını, ses ayarını kısarak ve alt yazı ekleyerek, "Her geçen gün ülkemizin gerçeklerinden biraz daha uzaklaşan Sayın Erdoğan'ın gerçek dışı açıklamaları için artık sesi kısıp alt yazı geçiyoruz... Helallik mi istiyorsunuz Sayın Erdoğan? Buyurun milletimiz #HelalEtmiyorum diyor..." ifadeleriyle resmi sosyal medya hesabından paylaştı.

 

 

'MECBUREN HELALLİK İSTİYORUZ'

Videoya eklenen ifadeler ise şöyle:

“Kısıtlamalardan etkilenen esnaflarımızın bir kısmı ile turizm sektörümüze de bu zor dönemde ayakta kalabilmeleri için hiçbir desteği vermemenin utancı içerisindeyiz. Buna rağmen umutsuzluğa düşen gencimiz, siftahsız gün geçirdiği için intihar eden esnafımız ve çalışanlarımız yokmuş gibi utanmadan, hepsinden helallik istiyoruz. Her bir vatandaşımızın kendisini sahipsiz hissetmesi için devletimizin tüm imkanlarını çarçur edip; üzerine de ‘Eğlen, aşılıyım’ maskeleriyle milletimizi aşağılamaktan da zerre geri durmayarak ciddiyetsizlikte zirveye çıktık. Nitekim uluslararası değerlendirmelerde, salgın döneminde vatandaşlarını en yaygın ve etkin biçimde ötekileştiren ülkeler arasında yer alıyoruz. Türkiye’yi yönetemiyoruz ama seçime gitmekten de korkuyoruz. O nedenle mecburen helallik istiyoruz…”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (23)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
23 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN