İzmir'deki 'Kentte Engel Yok' töreni tartışma konusu oldu: DEVA Parti'li Çelik, Soyer ve Erdoğan'a sordu

İzmir'deki 'Kentte Engel Yok' töreni tartışma konusu oldu: DEVA Parti'li Çelik, Soyer ve Erdoğan'a sordu

İzmir'de 'Kentte Engel Yok' isimli ödül töreni tartışma konusu oldu. Deva Partisi Kurucusu ve Genel Merkez Yürütme Kurulu üyesi İlker Çelik, düzenlenen törenin engellilerin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurulup bulundurmadığı konusundaki soruları Başkan Soyer ve Erdoğan'a sordu.

İzmir Mustafa Necati Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Kentte Engel Yok" yarışması ödül töreni, tartışmalara sahne oldu. DEVA Partisi Kurucusu ve Genel Merkez Yürütme Kurulu üyesi İlker Çelik, törenin gerçekten engellilerin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak mı düzenlendiğini sorgulayarak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sorular sordu.

İlker Çelik, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e hitaben, "Kentte Engel Yok" yarışması ödül töreninde sahneye ulaşamayan arkadaşlar için ne tür önlemler alındığını merak ettiğini dile getirdi. Aynı zamanda organizasyonun gerçekten engellilerin ihtiyaçlarına uygun şekilde düzenlenip düzenlenmediği konusunda da şüpheleri olduğunu belirtti.

whatsapp-image-2023-06-10-at-13-24-20.jpg
DEVA Partisi Kurucusu ve Genel Merkez Yürütme Kurulu üyesi İlker Çelik

Öte yandan, İlker Çelik, Cumhurbaşkanı'nın daha önceki engelli memur ataması konuşmasında "Şehirler ne kadar akıllı olursa olsun erişilebilir değilse başaramamışız" ifadelerine atıfta bulundu. Bu durumda, ilgili bakanlıkların erişilebilirlik konusunda ne kadar denetim yaptığının önemli olduğunu vurguladı.

İlgili bakanlıklara yönelik olarak Çelik'in sorduğu sorular ise şunlar:

Bu durum, sizi de düşündürdü mü @tuncsoyer ve törenin gerçekten inanarak mı düzenlendiği konusunda sorularım oluştu.

Sayın Soyer,

1 - "Kentte Engel Yok" yarışması ödül töreninde sahneye ulaşamayan arkadaşlar için ne tür önlemler alınmıştır?

2 - Bu organizasyon gerçekten engellilerin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak mı düzenlenmiştir?

Sayın Cumhurbaşkanım,

Hatırlarsanız, engelli memur ataması konuşmanızda, "Şehirler ne kadar akıllı olursa olsun erişilebilir değilse başaramamışız" demiştiniz.

Bu durumda, ilgili bakanlıkların ne kadar denetim yaptığı da önem kazanmıştır.

Bu bağlamda, şu soruları sormak istiyorum:

1 - İlgili bakanlıklar, erişilebilirlik konusunda yapılan çalışmaları ne kadar denetlemektedir?

2 - Erişilebilirlik konusunda yapılan denetimlerin sonuçları nelerdir?
Hangi alanlarda eksiklikler tespit edilmiştir?

3 - Engellilerin toplumda daha fazla yer alması ve aktif bir şekilde katılım sağlamaları için neler yapılması planlanmaktadır?

4 - Engellilere yönelik erişilebilirlik standartlarının yaygınlaştırılması ve uygulanması konusunda atılacak adımlar nelerdir?

5 - Engelli vatandaşlarımızın toplum içinde aktif olarak yer alabilmeleri için, erişilebilirlik konusunun önemini vurgulayan ve gereken düzenlemeleri yapmayı taahhüt eden bir hükümet olarak, bu tür organizasyonların engelli bireylerin ihtiyaçlarını karşılamada yeterli olup olmadığını denetlemek ve gerekli iyileştirmeleri yapmak sizin için ne kadar önemlidir?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN