İzmir'in adı bu şehrin tadı var! Giden tadını çıkararak gezmek istiyor: Roma, Paris, Avrupa'ya bile bin basar

İzmir'in adı bu şehrin tadı var! Giden tadını çıkararak gezmek istiyor: Roma, Paris, Avrupa'ya bile bin basar

Türkiye'nin en nadide ilçelerinden bir daha gezmeyi sevenlerin ilk rotası oldu. Herkes İzmir, Antalya diye tutturur iken burayı gören kararından vazgeçiyor. Yemyeşil doğanın ve masmavi denizin birleştiği bu yer tüm stresinizi ve yorgunluğunuzu alıp götürecek. İşte Avrupa’ya bile 1.000 basan o ilçe…

Turizm açısından oldukça zengin bir ülkeye sahibiz. Hem kültür hem doğa hem de deniz turizminin adeta bulunmaz nimetleri ülkemizde bulunuyor. Özellikle yaz aylarında deniz turizminin canlı olduğu şehirler hem yerli hem yabancı turistler tarafından tercih ediliyor. Deniz turizmi deyince birçok kişinin aklına ilk olarak İzmir ve Antalya gelse de burayı görenler rotasını hemen değiştiriyor. İşte Çanakkale’nin incisi Assos…

a-1.jpg

ASSOS’UN MUAZZAM TARİHİ

Assos, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinin yaklaşık 17 km güneyindeki Behramkale Köyü'nde yer alan bir antik kent. Antik Çağda Troas diye adlandırılan bölgenin güney ucunda volkanik bir tepenin zirvesi ve yamaçlarında, Midilli adasının karşısında kurulmuştur.

a-2.jpg

Günümüzde, şehrin olduğu dağın eteklerinde ve yamaçlarındaki Behramkale kenti hâlen aktiftir.

yeni-proje-1-004.jpg

Assos, 2017 yılından beri UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde bulunmaktadır.

yeni-proje-2-003.jpg

MAVİNİN VE YEŞİLİN MUAZZAM UYUMU

Assos henüz bozulmamış doğal çevresi, denizi, otel, pansiyon ve Kadırga Koyu'ndaki uzun ve temiz sahilleri ve köyü ile hemen her yaştaki ziyaretçinin isteklerine cevap verebilecek nadir bir ören yeridir.

yeni-proje-3-002.jpg

Burada bir yandan berrak suyun tadını çıkartıp doğanın içerisinde stresinizi atarken bir yandan da tarihi ve kültürel geziler yapabilirsiniz. Yüzyıllar öncesinden kalan antik kalıntılar, tapınaklar, köprüler, camiler sizleri tarihin derinliklerine götürecek.

yeni-proje-4-002.jpg

yeni-proje-5-001.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN