Japonya'da peş peşe deprem: Tsunami alarmı verildi

Japonya'da peş peşe deprem: Tsunami alarmı verildi

Japonya'nın batısındaki İşikawa eyaleti kıyısı 5.7 ve 7.4 büyüklüğünde depremle sarsıldı. Meydana gelen depremler sonrası yetkililer tsunami uyarısı verdi.

Japonya güçlü iki deprem 4 dakika arayla yaşandı. Sismik olay özellikle Ishikawa, Niigata ve Toyama vilayetlerinin kıyı bölgeleri için tsunami uyarısı yapılmasına neden oldu.

DEPREMİN ARDINDAN TSUNAMİ UYARISI VERİLDİ

Japonya genelinde sarsıntılara yol açan 7.4 büyüklüğündeki deprem, yetkilileri hızla önlem almaya yöneltti. Japonya Meteoroloji Ajansı, olası tsunami dalgaları beklentisiyle Noto Yarımadası sakinleri için bir uyarı yayınladı.

Özellikle 5 metrelik bir tsunaminin Noto Yarımadası’nı etkilemesi ve kıyı topluluklarının güvenliği için endişeleri artırdı. Durum ortaya çıktıkça, Japonya’nın kamu yayıncısı Nihon Housou Kyoukai (NHK) televizyonu, 1.20 metre yüksekliğinde bir tsunaminin Ishikawa vilayetindeki Wajima şehrinin kıyılarına ulaştığını bildirdi.

'NÜKLEER SANTRAL’DE SORUN YOK'

Ishikawa Valisi Hiroshi Hase, Noto yarımadasında bulunan Shika Nükleer Santrali’ne ilişkin yaptığı açıklamada, “Tetikte olmaya devam etmemiz gerekecek olsa da şu anda nükleer santrallerle ilgili endişe yaratacak herhangi bir sorun bulunmamaktadır. Söylentilere ve yanlış bilgilere karşı dikkatli olun” diyerek uyarıda bulundu.

SAKHALİN ADASI'NIN BATI KIYISI TAHLİYE EDİLİYOR

Rusya'nın Vladivostok ve Nakhodka şehirlerinde de tsunami uyarısı verildi.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, Japonya'ya yakın bir konumda bulunan Sakhalin Adası'nın batı kıyısındaki bazı bölümlerin tsunami tehdidi altında olduğunu ve halkın tahliye edildiğini açıkladı.

AFAD'DAN JAPONYA AÇIKLAMASI

AFAD sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Japonya depremiyle ilgili şu ifadeleri kullandı: "Bugün saat 10:06'da Japonya/Anamizu'da 7,5 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. An itibariyle Başkanlığımıza iletilen herhangi bir uluslararası yardım çağrısı bulunmamaktadır"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN