Kadınlar 'İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz' dedi

Kadınlar 'İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz' dedi

İstanbul Sözleşmesi'nin iptalini protesto eden kadınlar, Türkiye'nin dört bir yanından Maltepe Meydanı'na akın etti. 'İstanbul sözleşmesi yaşatır sloganıyla' yürüyen kadınlar, katledilen kadınların fotoğraflarını taşıdı.

İstanbul Sözleşmesi'nin iptalini protesto eden kadınlar Maltepe Meydanı'nda 'İstanbul Sözleşmesi'nden Vazgeçmiyoruz Mitingi'nde bir araya geldi. 'İstanbul Sözleşmesi yaşatır' sloganlarıyla yürüyen kadınlar, ellerinde öldürülen kadınların fotoğraflarını taşıdı.

Ülkenin her yerinden Maltepe'ye gelen kadınlar miting meydanını doldurdu. Mitinge siyasi partilerin kadın yöneticileri ve milletvekilleri de katıldı. Miting alanı polis bariyerleri ile çevrildi ve iki ayrı yerinde giriş noktaları oluşturuldu. Güvenlik aramasından geçen kadınlar alana girdi.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Türkiye, 20 Mart'ta İstanbul Sözleşmesi'nden ayrılmıştı.

Kararname Resmi Gazete'de yayımlanmış ve şu ifadelere yer verilmişti:

"Türkiye Cumhuriyeti adına 11/5/2011 tarihinde imzalanan ve 10/2/2012 tarihli ve 2012/2816 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile onaylanan Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi'nin Türkiye Cumhuriyeti bakımından feshedilmesine, 9 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 3'üncü maddesi gereğince karar verilmiştir."

Bu karara kadınlar birçok ilde basın açıklaması yaparak tepki göstermiş, Meclis'te uzun tartışmalar yaşanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN