Kadınlara devletten büyük destek! başvuranlar 1.870 TL'yi cebine koyacak: Tek şartı var

Kadınlara devletten büyük destek! başvuranlar 1.870 TL'yi cebine koyacak: Tek şartı var

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, düşük gelirli ailelere destek sağlama amacıyla yardım ödemelerini sürdürüyor. Ev kadınlarını hedefleyen 1870 TL'lik devlet yardımının koşulları belirlenmiştir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yalnızca kadınlara yönelik aylık 1870 TL destek sağlanacağını duyurdu. Yardım ödemeleri için başvuru koşulları ve detaylar açığa çıktı.

Sigortalı bir şekilde iş veren eşin ölümü durumunda, geriye kalan eş ya da çocuklar yoksa anne ya da babaya aylık sağlanır. Kanunen son maaşın yüzde 75'i eşe bağlanır. Eş çalışıyorsa yüzde 50'lik dilim hesaplara aktarılır. İkiyi aşkın yetim çocuk varsa eş için yüzde 50, çocuklar içinse yüzde 25 oranında aylık pay edilir.

2-005.jpg

Yapılan ayrıntılı hesaplamalar sonucunda, en düşük emekli aylığının 5.500 TL olduğu durumda yüzde 25'lik dilim 1.375 TL, yüzde 50'lik kısım 2.750 TL ve yüzde 75'lik dilim ise 4.125 TL olarak belirlendi.

Vefat eden kişinin üniversite öğrencisi çocukları 25 yaşına kadar bu ödemeden faydalanabilir. Erkek çocukların ise 18 yaşına kadar bu yardımdan yararlanabileceği belirtildi. Kız çocukları evlenene kadar bu yardımdan yararlanabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN