Kamu işçilerine zam müjdesi verildi! Zamlı maaşlar için o tarih işaret edildi!

Kamu işçilerine zam müjdesi verildi! Zamlı maaşlar için o tarih işaret edildi!

700.000 kamu işçisini ilgilendiren taban ücret ve zam oranları belli oldu. Toplu iş sözleşmesi imzalanırken zamlı maaşların ne zaman yatırılacağı da merak ediliyor. Peki, kamu işçileri zamlı maaşları ne zaman yatırılacak? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

2023-2024 yıllarını kapsayan taban ücret ve zam oranları belirlendi. 700.000 kamu işçisini kapsayan Toplu İş Sözleşmesi Çerçeve Protokolü, geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen törende imzalandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, HAK-İş Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleşen toplantı kapsamında belirlenen zam oranları da açıklandı. Kamu işçileri için belirlenen ücret 15.000 TL olurken ilk 6 ayda %45 zam yapılması uygun bulundu. Görüşmeler Şubat ayında başlarken seçime kısa bir süre kala da sonuçlar belli oldu. Toplu sözleşme protokolünün imzalanması ile birlikte ücretlerin ne zaman yatırılacağı da merak konusu oldu. Peki, kamu işçileri zamlı maaşları ne zaman yatırılacak? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

ZAMLI MAAŞLAR NE ZAMAN YATIRILACAK?


Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 2023-2024 yılı Toplu İş Sözleşmesi kapsamında kamu işçilerine verilecek taban ücretin 15.000 TL olduğunu açıkladı. İlk 6 aylık süreç için %40 zam talebinde bulunduklarını belirten Ergün Atalay, işçi ve işveren temsilcileri ile yapılan uzun görüşmelerin ardından kararı açıkladı.

para-verilmesi.jpg
700.000 kamu çalışanını ilgilendiren açıklamalar kapsamında zamlı maaş tutarları da belirlenmiş oldu. Güncel maaşların ne zaman yatırılacağı merak edilirken gözlerde yapılan açıklamalara çevrildi. Ödemeler zam kararının Resmi Gazete’de yayınlanması ile birlikte başlayacak.

para-kazanmak.jpg

MESAİ ÜCRETLERİNE YÜZDE 70 SINIRI


Toplu İş Sözleşmesi Çerçeve Protokolü ile birlikte 700.000 kamu işçisinin mesai ücretlerinde de yeni bir güncelleme yapıldı. Yeni düzenleme kapsamında mesai 0 ücretlerinin %70 oranından hesaplanacağı duyuruldu. Gece mesaisinde çalışan işçilerin ise %4 ile 6 oranında ilave zam alacağı belirtildi.

paralar.jpg
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamalarda “Vicdanımı bir kenara bırakmadan değerlendirdim” sözlerine yer verdi. Türk-İş’in Talep ettiği oranlar kadar zam kararı çıktığı belirtilirken kararın Resmi Gazete’de yayımlanması ile birlikte kamu işçilerinin zamlı maaşları hesaplarında göreceğe aktarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN