Kamu işçilerinin beklediği müjde geldi! Zamma zam geliyor: Bakan Bilgin duyurdu

Kamu işçilerinin beklediği müjde geldi! Zamma zam geliyor: Bakan Bilgin duyurdu

Bakan Vedat Bilgin'den müjdeli haber geldi. 700 bin kamu işçisine dev zam geliyor. Toplu İş Sözleşmesi’nde sözleşmesiyle zam haberi de açıklandı.

Toplu İş Sözleşmesi Çerçeve Protokolü için Bakan Vedat Bilgin'den peş peşe haber geldi. 700 bin kamu işçisinin beklediği protokolden sonra zam müjdesi de ardından geldi. 1 Mayıs tarihinde bitmesi beklenen sözleşme için ayrıntılar geldi.

700 bin içinin beklediği toplu iş sözleşmesine dair Bakan Vedat Bilgin'den müjdeli haberi geldi. Zam haberi bekleyen binlerce işçi için oranlarda masaya koyuldu. Türk-İş ve HAK-İş yetkilileriyle Cuma günü tekrar bir görüşme yapılacağı söyleniyor.

para.jpg

CUMA GÜNÜ ZAM MÜJDESİ GELİYOR

Cuma günü açıklanacak olan toplu iş sözleşmesi sonrası zam pazarlığına dair detaylar da geldi. Türk-İş’in talebi taban ücret 15 bin TL ve ilk 6 ay için yüzde 40 oranında zam olmuştu. Hükümet bu talebin üzerine taban ücret 11 bin 500 TL ve ilk 6 ay için yüzde 30 zam teklifiyle gitti. İlk teklifin ardından hükümet yeni bir güncelleme yaptı ve taban ücret 12 bin TL ve ilk 6 ay için yüzde 35 zam teklifinde bulundu. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, tekliflerin halen yetersiz olması üzerine “İstediğimiz rakam olmazsa masada olmayız” dedi.

Ergün Atalay’ın bu çıkışı üzerine hükümetin teklifi tekrar arttıracağı ve Cuma günü nihai kararın açıklanacağı tahmin ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (29)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
29 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN