Bakan Kurum'dan ilginç iddia: Kanal İstanbul hiçbir şekilde depremi tetiklemeyecek

Bakan Kurum'dan ilginç iddia: Kanal İstanbul hiçbir şekilde depremi tetiklemeyecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Kanal İstanbul Projesi ile ilgili açıklamalarda bulunurken uzmanların tam aksi sözler sarf etti. Birçok açısından tartışılan ve son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Haziran'da ilk köprünün temelini atacaklarını duyurduğu Kanal İstanbul için Kurum "Her türlü detay proje içinde düşünülmüş ve buna göre tedbir alınmıştır. Hiçbir şekilde İstanbulumuzda depremi tetiklemeyecektir, su kaynaklarına zarar vermeyecektir" dedi.

Elazığ'da temaslarda bulunan Şehir ve Çevrecilik Bakanı Murat Kurum, gazetecilerin Kanal İstanbul Projesi ile ilgili soruları cevapladı.

Kanal İstanbul için 'Boğazımızı kurtarma projesidir' ifadesini kullanan Kurum, şunları kaydetti:

"ÇOK ÖNEMLİ BİR ŞEHİRCİLİK PROJESİ"

"Kanal İstanbul ile ilgili sürece Sayın Cumhurbaşkanımız milletimizle paylaştı. Yazın inşallah Kanal İstanbul'un temellerini Ulaştırma Bakanlığımız atacaklar. Biz de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak tüm planlamaları yaptık. Bu planlamalar çerçevesinde gerek çevre düzeni planını gerek 5000-1000 ölçekli uygulama imar planlarını onayladık ve askıya çıktık.

Biz eser üretiyoruz. İşte eserlerimiz arkamızda duruyor. 19 yıldır hep eser üreterek, milletimize hizmet ederek, bugünlere geldik ve aynı anlayışla projelerimizi yapacağız. Kanal İstanbul projesi de aziz İstanbulumuz, Türkiyemiz için çok önemli bir şehircilik projesidir. Boğazımızı kurtarma projesidir."

"HİÇBİR ŞEKİLDE DEPREMİ TETİKLEMEYECEK"

Kurum, "Her türlü detay proje içinde düşünülmüş ve buna göre tedbir alınmıştır. Hiçbir şekilde İstanbulumuzda depremi tetiklemeyecektir, su kaynaklarına zarar vermeyecektir. Çevreye, ekolojik koridorlara, oradaki yaban hayatına ilişkin her türlü tedbir alınmıştır" diyen Kurum, şöyle devam etti:

"GELEN İTİRAZLARI DEĞERLENDİRİYORUZ"

"İçinde yürüyüş ve bisiklet yollarımız olacak. Bir cazibe merkezi olacak. Doğallığıyla, güzellikleriyle, oradaki yeşil alanlarıyla İstanbulumuza ve ülkemize marka ve değer katacak inşallah bir proje olacaktır. Kararlı bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Gelen itirazları değerlendiriyoruz.

Düzeltilmesi gereken süreçte her türlü itiraz karşısında düzeltilecekleri düzeltmeye gayret gösteriyoruz ve bu anlayışla da Kanal İstanbul projesini yürüteceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da açıkladığı gibi inşallah yaz aylarında temelini hep birlikte atacağız."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
14 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN