Yavuz Oğhan: Kanal İstanbul için yabancı yatırımcı bulamadılar | Bi'Karar Ver

Bi'Karar Ver'e konuk olan gazeteci Yavuz Oğhan, Kanal İstanbul Projesi'ne yerli bankaların kredi vermek istemediği yönündeki haberleri hatırlatarak "Bu durum şunu gösteriyor; yabancı yatırımcı bulamıyorlar. Kanal'ın parasını içerden toplamaya çalışıyorlar. Kanal İstanbul'un hayata geçeceğine inanmıyorum" dedi.

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur, Bi'Karar Ver'de yazılı, görsel ve dijital medyada öne çıkan haberleri yorumladı. Bi'Karar Ver'e konuk olan gazeteci Yavuz Oğhan hem Erdoğan'ın Biden görüşmesi hakkında hem Kanal İstanbul Projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

"KANAL İSTANBUL'A YABANCI YATIRIMCI BULAMADILAR"

Yerli bankaların Kanal İstanbul Projesi için kredi vermek istememesi yönündeki haberleri hatırlatan Oğhan, "Bu durum şunu gösteriyor, yabancı yatırımcı bulamıyorlar. Kanal'ın parasını içerden toplamaya çalışıyorlar. Kanal İstanbul'un hayata geçeceğine inanmıyorum. Bir köprü temeli atabilirler. Projeye başladık denilir, o arada seçim olur" dedi.

"İKTİDAR KENDİ AYAĞINA SIKTI"

Oğhan, 128 milyar dolar tartışmaları için de şunları kaydetti:  "128 milyar dolar meselesi izah edilemedi. Tıpkı halk ekmek meselesinde olduğu gibi, iktidar bu meselesinin de yerleşmesine katkı sağladı. İktidar bu konuda da kendi ayağına sıktı. Sanırım Cumhurbaşkanı şu anda en fazla damadına kızıyordur.128 milyar dolar gitmiş. Kasanın anahtarı, kurumun anahtarı teslim edilmiş. Bir güven hususu var belli ki."

"İÇKİ YASAĞINDA CİNLİK VAR"

Tam kapanma ile birlikte içki satışı yasağının getirilmesini eleştiren Oğhan, "Tam kapanma sürecinde içki yasağı getirilerek, bu mesele konuşulsun isteniliyor. Burada çok büyük bir cinlik ve hinlik var" yorumunda bulundu. 

Tam kapanma kararına yönelik ise tepkisini şu sözlerle dile getirdi: "Tam kapanma kapsamında, insanlar işe gidemediğinde onun ne yiyeceğini hesap etmeyen bir devlet olabilir mi?"

"ERDOĞAN  'SOYKIRIM' DENİLECEĞİNİ BİLİYORDU"

ABD Başkanı Joe Biden'ın 24 Nisan kararı öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aradığını hatırlatan Oğhan, şunları söyledi: 

 "23 Nisan'da isteseydi Biden'la konuşmayabilirdi. Cumhurbaşkanı, Biden'ın soykırım diyeceğini biliyordu. Zaten açıklandı bu. Çünkü 3 aydır aramıyordu, Cumhurbaşkanı bir şekilde bunun için aranmış, bir uzlaşma sağlanmış. Ardından devam eden süreçte de Haziran'da buluşacağız diyor" dedi ve şöyle devam etti:

"Şimdi geldiğimiz noktada Bay Kemal, Biden'a kızmıyor. Kızması lazım. Bir büyükelçinin çekilemediği olay olabilir mi? En azından telefonda denilebilirdi. 'Biz büyükelçiyi çekiyoruz ama o kadar da büyük bir sorun değil merak etmeyin' denilebilirdi."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN