Kanal İstanbul'un köprü maliyetleri belli oldu: Geçişler ücretli mi olacak?

Kanal İstanbul'un köprü maliyetleri belli oldu: Geçişler ücretli mi olacak?

İktidarın bilim çevrelerinin ve muhalefetin eleştirilerine rağmen inatla 'Yaz aylarında temellerini atacağız' dediği Kanal İstanbul Projesi'nin kamuoyuna açıklanmayan 'Kanal İstanbul Fizibilite Raporu' ortaya çıktı. Raporda toplam yatırım tutarı 2 milyar 855 milyon dolar olan yedi köprü olduğu görülürken, modeli konusunda raporda net bilgi bulunmuyor. Peki köprünün geçiş ücreti ne kadar olacak?

AK Parti iktidarının 5 yılda bitirmeyi planladığı Kanal İstanbul'un kamuoyuna açıklanmayan Fizibilite Raporunu paylaşan Sözcü yazarı Çiğdem Toker, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun Kanal İstanbul'a haziran ayında başlanacağını hatırlatırken, "Ama 'Hangi köprü?' 'İhale usulü ne?' 'Yatırım maliyeti nedir?' soruları yöneltilmiyor. Bu soruların cevabı kamuoyuna açıklanmayan Kanal İstanbul Fizibilite Raporu'nda mevcut" dedi.

Toker, yazısında sayıları, güzergahları ve yatırım maliyetlerini paylaştı:

k.jpg

Raporda, 2 tanesi, “İBB Karayolu Geçişleri ve Altyapı” başlığıyla yer almak üzere, Fizibilite Raporu'nda toplam yedi tane köprü bulunduğu görüldü.

Raporun yerel seçimlerden, önce tamamlandığını belirten Toker, "Toplam yatırım tutarı 2 milyar 855 milyon ABD Doları olan yedi köprünün modeli konusunda raporda netlik yok. Ama geçişlerin bedava olmayacağını tahmin etmek zor değil. İzleyip göreceğiz" yorumunu yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN