Kanserle mücadelede umut ışığı! Meclis’e seslendi: ‘Dünyada öncü’

Kanserle mücadelede umut ışığı! Meclis’e seslendi: ‘Dünyada öncü’

Son yıllarda hem Türkiye'de hem de dünyada artış gösteren kanser vakalarına karşı uyarılar Kocaeli Milletvekili Sadettin Hülagü'den geldi. Tütün ürünlerinin kanserojen etkilerine karşı toplum bilincinin arttırılması ve düzenli kontrollerin yapılması gerektiğini belirten Hülagü, devlet desteğini istedi. İşte tüm detaylar…

4 Şubat Dünya Kanser Günü kapsamında yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Kocaeli Milletvekili Sadettin Hülagü, kanserle mücadelede erken tanı ve önlemin önemini vurguladı. Tütün ürünlerinde görülen kanserojen etkileri karşı toplumda belirli bir bilinç oluşturulması gerektiğinin altını çizen Hülagü, düzenli kontrollerin teşviklerle sağlanması gerektiğini aktardı.

HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR

Bir hekim olarak hastalığın ortaya çıkmadan öncesinde korunma ve önlem konusuna çok takıldığını ifade eden Hülagü, "Başta tütün mamulleri olmak üzere kanserojen etki taşıyan tüm dış bileşenlere karşı toplumumuzun bilgilendirilmesi hayati önem taşıyor." dedi. Erken teşhisin kanser tedavisinde kritik rol oynadığını vurgulayan uzman isim, vatandaşların düzenli kontrollerle hastalığın başlangıç seviyesinde erken tanı alması durumunda tedavisinin de daha kolay ve daha başarılı olduğunu vurguladı.

bagirsak-kanseri-2.jpg

Türkiye'nin kanser tedavilerinde son derece gelişmiş sağlık hizmetlerine sahip olduğunu işaret eden Hülagü, dünyada öncü olduğunu vurguladı. Önleyici faaliyetlere yatırım yapılması gerektiğine değinen Hülagü, "Önleyici faaliyetlere yatırım yapmak hem toplum sağlığını korumak hem de sağlık ekonomimizi güçlendirmek için son derece önemli." dedi. Kanserle mücadele konusunda meclisten destek talep eden Hülagü, "Bu konudaki hassasiyetiniz ve desteğinizle, kanserle mücadelede önemli bir fark yaratabileceğimize inanıyorum." sözlerini dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN