Kapadokya balon kazasında kaç ölü ve yaralı var? Kapadokya balon kazasında son durum!

Kapadokya balon kazasında kaç ölü ve yaralı var? Kapadokya balon kazasında son durum!

Kapadokya balon kazansında Kaç kişi hayatını kaybetti ve yaralı var? Kaç kişi yaşamını yitirdi? Kapadokya'nın Türk turizm beldelerinden birinde balon kazası meydana geldi. Kazada 2 kişi yaşamını yitirirken 3 kişi de yaralandı. Kazada yaşamını yitirenlerin İspanyol vatandaşı olduğu belirtildi. Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz…

Kapadokya balon kazansında Kaç kişi hayatını kaybetti ve yaralı var? Kaç kişi yaşamını yitirdi? Kapadokya'dan kötü haber! Balon Kapadokya'da sert bir şekilde düştü. Yaşamını yitirenler ve yaralıların olduğu bildirildi.

KAPADOKYA SICAK HAVA BALONU KAZASINDA KAÇ ÖLÜ VE YARALI VAR?

Avanos ilçesi Kapadokya Kavak'ta Zelve Harabeleri yakınında yaşanan balonun düşmesi sonucu 2 kişinin hayatını kaybettiği ve 3 yatalı olduğu bildirildi. İlk belirlemelere göre özel bir şirkete ait balon, rüzgardan dolayı Killik bölgesinde sert iniş yaptı. İki İspanyol turist bir balon kazasında yaşamını yitirdi. 3 kişi yaralı olarak kurtuldu. Yaralılar Nevşehir Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Nevşehir Valisi konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "İlimiz Avanos ilçesine bağlı Zelve Ören Yeri mevkinden bu sabah 07.25'te havalanan özel bir şirkete ait TC-BBR tescil numaralı sıcak hava balonu, ilimiz merkeze bağlı Kavak beldesi Killik bölgesinde saat 08.50'de beklenmedik rüzgar artışı nedeniyle sert iniş yapmıştır. Kazanın ardından tüm ekiplerimiz olay yerine sevk edilmiştir. İniş esnasında balonda bulunan toplam 28 yolcu ve 2 mürettebattan İspanyol uyruklu 2 yolcu hayatını kaybederken, İspanyol uyruklu 3 yolcu ise yaralanmıştır. Yaralıların tedavileri ilimizdeki çeşitli hastanelerde devam etmekte olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. İlk belirlemelere göre olayın beklenmedik rüzgar artışından kaynaklandığı değerlendirilmektedir. Kaza ile ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlatılmıştır" ifadelerine yer verdi.

BALON NEDİR?

Balon, sıcak hava veya havadan hafif bir gazla (helyum, hidrojen vb.) dolu, genellikle sepetle birlikte atmosferde uçabilen bir taşıttır. İnsanoğlu önce insanları ve yükleri uçurtma ile taşımaya çalıştı, balon ilk kullanılabilen hava aracıdır.

Havada yükselen balon, bir cismin suda yüzmesi ile aynı düzen olan batmama prensibine dayanmaktadır. Bir balon, kullandığı havanın ağırlığı kendi ağırlığına eşit olana kadar yükselir. Yükseklik arttıkça hava yoğunluğu azalır, bu nedenle ağırlık dengelenir ve balon daha fazla yükselemez. Yukarı çıkmak istiyorsanız ağırlığı azaltmalısınız, aşağı inmek istiyorsanız balondaki havayı azaltmalısınız.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN