Karadeniz ve Ege’de bolca bulunuyor! Baştan ayağa şifa sağlıyor! Aman dikkat zehirlisi de bulunuyor

Karadeniz ve Ege’de bolca bulunuyor! Baştan ayağa şifa sağlıyor! Aman dikkat zehirlisi de bulunuyor

Pandemi sürecinin ardından dünyanın dört bir yanında doğal güçlendiriciler için çalışmalar yürütülüyor. Bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için Türkiye'nin dört bir yanında bulunan özellikle Karadeniz ve Ege'de bol miktarda olan o bitkinin şifasından yararlanılıyor. Baştan ayağa şifası bulunan bitkinin zehirlisi de tehlike saçıyor.

Dünyada salgınlar hızla yayılırken doğadan gelen mucizevi besinlere olan ilgi de her geçen gün artıyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için o bitkinin şifasından yararlanılıyor. Sambucus ağacından elde edilen kara mürver bağışıklık sistemine güçlendirirken birçok farklı fayda sağlıyor. Uzmanlar fayda derken zarar almayın diyerek zehirlisine karşı da uyarıyor.

SAĞLIĞIN DOĞAL İLACI

Kara mürver bitkisinin sağlık açısından birçok farklı fayda sağladığı gün yüzüne çıktı. Seattle merkezli kayıtlı diyetisyen beslenme uzmanı ve Beslenme ve Diyetetik Akademisi ulusal medya sözcüsü olan uzman Angel Planells MS dikkat çeken bir çalışmaya imza attı. Gerçekleştirilen çalışmada mürverin C vitamini, lif ve fenolek asit içerdiği ortaya çıktı.

kara-murver.jpg

Bunların yanı sıra içerisinde flavonoller ve antosiyaninler gibi antioksidanlar açısından oldukça yüksek vitaminler barındırıyor. Vücuttaki şişliği azaltmak ve iltihabı atmak için kullanılan mürver, grip ve soğuk algınlığına karşı da bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

kara-murver-1.jpg

Mürver meyvesini sıvı, şurup, kapsül, pastil veya tentür formda kullanılabilmektedir. Uzmanlar i zehirlisinin de bulunduğuna dikkat çekerek olgunlaşmamış veya pişmemiş mürverin tüketilmemesi gerektiğinin altını çiziyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN