Karadeniz'i titreten gizemli ses! Kaynak hala bulunamadı: Herkes o ihtimal üzerinde duruyor

Karadeniz'i titreten gizemli ses! Kaynak hala bulunamadı: Herkes o ihtimal üzerinde duruyor

Karadeniz bölgesinde duyulan gizemli sesin kaynağı merak edilirken bölge halkı endişeli bir şekilde yetkililerden açıklama bekliyor. Henüz kaynağı bulunamayan o ses ile alakalı üzerinde durduğu bir ihtimal var. İşte detaylar…

ZEYNEP ORHAN

Cuma akşamı Karadeniz'de birçok ilde duyulan esrarengiz patlama sesi, bölgeyi ve sosyal medyayı karıştırdı. Bartın, Zonguldak, Sakarya, Düzce, Kastamonu, Sinop ve Samsun gibi birçok ilde duyulan ses, evlerde kapı ve pencere camlarında titremeye neden oldu.

Karadeniz'in kıyı şeridindeki birçok ilde yaşanan ve sosyal medyanın da en çok konuşulan konularından biri haline gelen esrarengiz ses, yerel ve ulusal güvenlik güçlerini harekete geçirdi. Cuma akşamı saat 21.00 sıralarında başlayan ve art arda patlamayı andıran sesler, Bartın, Zonguldak, Sakarya, Düzce, Kastamonu, Sinop, Samsun gibi birçok ilde duyuldu. Ses, o kadar güçlüydü ki bazı evlerde kapı ve pencere camlarında titreme oluşturdu. İlk etapta deprem olasılığı üzerinde durulsa da, bu ihtimal kısa sürede elendi ve bölgede geniş çaplı bir arama başlatıldı.

yeni-proje-1.jpg

SESİN KAYNAĞI ARANIYOR

Karadeniz'de sahil güvenlik botları uluslararası sulara kadar geniş bir alanda arama tarama yaparken, karada jandarma ve polis ekipleri sesin kaynağını bulmak için seferber oldu. Sosyal medya kullanıcıları ve görgü tanıkları, denizden geldiği tahmin edilen sesi "boğuk bir patlama" ve "gök gürültüsü ile patlama sesi arasında" olarak tarif etti. Birçok kişi, bu sıra dışı olayın kaynağını ve sebebini öğrenebilmek için sosyal medyada kendi araştırmalarını yaptı.

YETKİLİLER NE DİYOR?

Sahil Güvenlik, polis ve jandarma ekipleri, sesin duyulduğu bölgelerde alarma geçti. Özellikle Bartın'ın Amasra ve Kurucaşile ilçelerinde detaylı arama ve tarama çalışmaları yapıldı. Amasra Kaymakamı Kadir Perçi'nin açıklamalarına göre, Türkiye Taşkömürü Kurumu, Elektrik Dağıtım Şirketi gibi kurumlarla yapılan görüşmelerde planlı ya da plansız bir patlatma olmadığı belirlendi. Ayrıca, AFAD ve Kandilli Rasathanesi gibi kurumların sismik ve gaz hareketliliğini takip eden sensörleri de olağanüstü bir durum kaydetmedi.

yeni-proje-2-001.jpg

SONİK PATLAMA ÜZERİNDE DURULUYOR

Sesin kaynağı için yapılan tüm araştırmalara rağmen, net bir sonuca ulaşılamadı. Ancak, Kaymakam Perçi'nin belirttiğine göre, sesin Kastamonu semalarında savaş uçaklarının planlı eğitim uçuşu yapması sonucu oluşan sonik patlamadan kaynaklanmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Bu gizemli olay, hem yerel halkı hem de sosyal medya kullanıcılarını merak içinde bırakmaya devam ediyor. Yapılan tüm araştırmalara rağmen, esrarengiz sesin kaynağına ilişkin kesin bir bilgiye henüz ulaşılamamış olması, konunun gizemini korumasına neden oluyor.

GİZEM DEVAM EDİYOR:

Yapılan tüm araştırmalara rağmen sesin kaynağına ilişkin kesin bir bilgiye ulaşılamamış olması, olayın gizemini korumasına neden oluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN