Karadeniz'in incisine bayram ilgisi! İğne atsanız düşecek yer kalmadı: Ziyaretçi sayısının 500 bini bulması bekleniyor

Karadeniz'in incisine bayram ilgisi! İğne atsanız düşecek yer kalmadı: Ziyaretçi sayısının 500 bini bulması bekleniyor

Karadeniz’in incisine bayram ilgisi oldukça yoğun oldu. Bartın’ın 6.600 nüfuslu turistik ilçesi Amasra’da, Ramazan Bayramı kapsamında tüm konaklama tesislerinde rezervasyonlar %90’a ulaştı. Bayram sonuna kadar ise kente gelen ziyaretçi sayısının 500 bin kişiye ulaşması bekleniyor…

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde olan Amasra Kalesi’nin bulunduğu, Batı Karadeniz bölgesinin yaz turizmi için önemli bölgelerinden olan Amasra’da bayram dolayısıyla da hareketlilik yaşanıyor. Öyle ki kentte 5 bin yatak kapasitesi bulunan otellerde rezervasyonlar dolma derecesine geldi.

amasraa.jpg

BAYRAM SONUNA KADAR 500 BİN ZİYARETÇİ BEKLENİYOR

Bakir koyları, tarihi mekanları, doğa ile bütünleşmiş güzellikleri kadar balık ağırlıklı mutfağıyla da ön plana çıkan 6.600 nüfuslu Amasra’yı günübirlik tatilciler ile beraber Ramazan Bayramı sonuna kadar 500 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Kent, 2023 yılındaki 4 günlük Ramazan Bayramı tatilinde 200 bin, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde de 500 bin tatilciye kucak açmıştı.

amasraa-1.jpg

Amasra Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Boran, "Amasra, 9 günlük bayram tatiline Amasra Kaymakamlığı’nın koordinesinde işletmelerimizle beraber hazırlandı. Otellerimiz ve pansiyonlarımızda yüzde 90 rezervasyon oranımız var. Tarihi ve kültürel mekanlarımız, müzemizle, balığımız ve salatamız ile tüm Amasra’yı sevenleri bekliyoruz. Bayram süresince 500 bin kişinin ziyaret etmesini bekliyoruz. Bu yönde bütün tedbirlerimizi aldık” ifadelerine yer verdi.

amasraa-2.jpg

İNKUMU’NU GÖRMEDEN GİTMİYORLAR

3 kilometrelik sahil şeridi ile İnkumu beldesinin de bayramda yoğun ilgi gören yerlerden olacağı tahmin ediliyor. Bartın Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya, “Özellikle uzun süreli tatil dönemlerinde Amasra ilçemize gelen misafirlerimiz mutlaka İnkumu'na da uğruyor. Şu anda İnkumu'na günlük 10-20 bin kişi bekliyoruz. Belediye olarak mavi bayraklı İnkumu’nda bütün tedbirlerimizi aldık. Gelen misafirlerimizin en iyi şekilde ağırlanması için bütün hazırlıklarımızı yaptık" diyerek bayram tatiline gelecek tatilciler için her açıdan hazır olduklarını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN