Karadeniz'in taşı toprağı altın çıktı! Prof. Dr. Osman Bektaş bölge halkını heyecanlandıran haritayı paylaştı

Karadeniz'in taşı toprağı altın çıktı! Prof. Dr. Osman Bektaş bölge halkını heyecanlandıran haritayı paylaştı

Karadeniz’deki potansiyel şaşırttı! Karadeniz’in taşı toprağı altın çıktı! Uzman isim altın potansiyeline dikkat çekti! Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş bölge halkını heyecanlandıran haritayı paylaştı! İşte detaylar...

Altın madenlerinin potansiyelinin bilinenin ötesinde olduğuna dikkat çeken Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Doğu Karadeniz Bölgesi'nin zengin maden yataklarına sahip olduğunu vurguladı. Bölgedeki metalik madenlerin Cenevizliler döneminden beri işletildiğini belirten Bektaş, günümüzde de Maden Tetkik ve Arama (MTA) tarafından araştırma-geliştirme çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini ifade etti.

KARADENİZ BİLİNENİN ÖTESİNDE POTANSİYELE SAHİP

Mağmatik kayaçlarla birlikte bakır, kurşun, çinko gibi metalik maden yataklarının Doğu Karadeniz'e özgü olduğunu ve bu kaynakların bilimsel ve teknolojik ilerlemeler sayesinde daha kolay işlenebildiğini belirten Bektaş, altın madenlerinin artık birçok yerde siyanürle işletilebildiğini sözlerine ekledi.

Bektaş, işletmelerin Çevre Etkileşim ve Değerlendirilmesi yasal mevzuat ve kontrolsüzlük nedeniyle hala kritik bir sorun olduğuna dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN