Karadenizlilere çayı, fındığı bıraktıracak gelişme! Paraya para demeyecekler... Büyük müjdeyi Prof. Dr. Osman Bektaş duyurdu

Karadenizlilere çayı, fındığı bıraktıracak gelişme! Paraya para demeyecekler... Büyük müjdeyi Prof. Dr. Osman Bektaş duyurdu

Karadenizliler artık çayı, fındığı bırakacak! O gelişmeyle birlikte paraya para demeyecekler! Prof. Dr. Osman Bektaş büyük müjdeyi duyurarak Karadeniz'in yeni kazanç kapısını işaret etti...

Doğu Karadeniz Bölgesi sakinleri, gelen bir müjdeyle çay ve fındık gibi geleneksel geçim kaynaklarının yanına yeni bir kazanç kapısı ekleyecekler.

ÇAY VE FINDIKTAN DAHA İYİ GETİRİSİ OLACAK

karadeniz-jeotermal-var-mi.webp

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş'ın yaptığı açıklamaya göre, bölgenin termal turizmine büyük bir potansiyel ve gelecek vaat ediyor. Volkanik faaliyetlerin etkisiyle oluşan sığ magma odaları, 35 km derinlikteki 590 derece sıcaklık, ve yüzey ısı akısı değerleri, özellikle kaplıca turizmine yönelik cesaret verici bir ortam sunuyor.

TURİZMİN ÇEKİM NOKTASI OLACAK

jeotermal.jpg

Prof. Dr. Osman Bektaş, Doğu Karadeniz Bölgesi'nin termal turizm potansiyeli, bölge ekonomisine önemli bir katkı sağlayacağını belirtti. Volkanik faaliyetlerin oluşturduğu bu termal kaynaklar, doğal güzellikleri ve sağlık açısından faydalı özellikleri ile turizmin çekim noktası olacak.

Prof. Dr. Bektaş paylaşımına şöyle devam etti:

"İkizdere ve Ayder'de yüzeye kadar ulaşan termal sular fay ve kırıklarla çevrilmiş kazan şeklinde çökmüş eski bir jeolojik yapının (KALDERA) altındaki olası magma odaları üzerinde bulunur.
Yaygın kaldera-fay yapıları Bölge truzmi için umuttur."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN