Karamollaoğlu CHP'nin Meclis'teki desteği için teşekkür etti

Karamollaoğlu CHP'nin Meclis'teki desteği için teşekkür etti

Geçtiğimiz günlerde Saadet Partisi Milletvekili Bitmez, TBMM Genel Kurul konuşması esnasında fenalaşarak hayatını kaybetmişti. TBMM'de grup kurulması için 20 milletvekili şartını karşılayamayan Saadet-Gelecek Grubu'na CHP lideri Özel, vekil görevlendirerek destek oldu. Karamollaoğlu, Özel'e desteğinden dolayı teşekkür etti.

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in vefatıyla TBMM'de grup kurmak için gerekli "20 milletvekiline sahip olma" kriterini kaybeden Saadet-Gelecek Grubu'na Cumhuriyet Halk Partisi Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, partisinden istifa ederek destek oldu. Görevlendirmeyi doğrudan CHP Genel Başkanı Özgür Özel yaptı.

KARAMOLLAOĞLU'NDAN CHP'YE TEŞEKKÜR

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisine desteğinden dolayı CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP'ye sosyal medya hesabından teşekkür etti.

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu paylaşımında, "Grubumuzun devamı adına büyük bir kadirşinaslık gösteren CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel'e, CHP yönetimine ve kadrolarına teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.

CHP'DEN SAADET PARTİSİNE GEÇTİ

Saadet Partisinin sandalye sayısı, Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in vefatıyla 19'a düşmüş ve parti, TBMM'de grup kurma kriterini kaybetmişti.

Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap'ın CHP'den istifa ederek, Saadet Partisine katılmasıyla Saadet Partisinin milletvekili sayısı, grup kurmak için yeter sayı olan 20'ye ulaşmıştı.

1kapak-009.jpg
Ali Fazıl Kasap

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün Manisa'da katıldığı programda, "Saadet Partisi sözünü söyleyemez hale gelirse bu demokrasi açısından da çok ayıp." ifadelerini kullanmış, Saadet Partisinin grubunun düşmemesi gerektiğini belirtmişti.

Özel, Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap'ın CHP grubu adına fedakarlık yaparak bütçe görüşmeleri boyunca Saadet Partisine katılacağını, Saadet Partisinin de böylece genel kurulda her gün 60 dakikalık söz hakkını kullanacağını kaydetmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN