Kardeş ülkeden geliyor, Türkiye'de yetişiyor! En ekonomik ürünlerinden, Romanya, Polonya, Ukrayna, Rusya bize bile bırakmıyor

Kardeş ülkeden geliyor, Türkiye'de yetişiyor! En ekonomik ürünlerinden, Romanya, Polonya, Ukrayna, Rusya bize bile bırakmıyor

Kardeş ülke Azerbaycan'dan geliyor, Türkiye topraklarında yetişiyor! En ekonomik tarım ürünlerinden! Romanya, Polonya, Ukrayna, Rusya'ya ihraç ediliyor! Bu ürüne talep oldukça fazla...

Antalya'nın tarım başkenti Aksu ilçesinde üretilen Kaliforniya biberi, Azerbaycan'dan getirilen tohumlarla çeşitlilik kazanıyor. Örtü altı tarımın merkezi Antalya, son yıllarda ekonomik getirisi yüksek olan Kaliforniya biberi üretiminde önemli bir rol oynuyor.

Ziraat Mühendisi İsmail Kelce, Azerbaycan'dan ithal edilen Kaliforniya biber tohumlarının kaliteli olması ve hastalıklara karşı dayanıklılığı sayesinde ihracat potansiyeli taşıdığını belirtti.

YÜZDE 90'I ANTALYA'DA YETİŞİYOR

kaliforniya-biberi-1.jpg

Antalya'nın Aksu ilçesinde, ülke genelinde üretilen Kaliforniya biberinin yüzde 90'ı yetiştiriliyor. Kelce, Azerbaycan'dan getirilen tohumlarla deneme amaçlı ekilen Kaliforniya biberinin verimliliğini ve kalitesini vurguladı. Bu yeni çeşidin homojen meyve yapısı ve hastalıklara karşı direnci ile dikkat çektiğini ifade etti.

AVRUPA ÜLKELERİNE İHRAÇ EDİLİYOR

kaliforniya-biberi-2.jpg

Kaliforniya biberinin özellikle Avrupa ülkelerine ihraç edildiğini belirten Kelce, bu ürünün ihracatında ikinci kalite ürün oranının oldukça düşük olduğunu vurguladı. Özellikle Romanya, Polonya, Ukrayna ve Rusya gibi ülkelere yoğun bir şekilde ihraç edilen Kaliforniya biberi, ülke ekonomisine önemli katkılar sağlıyor.

Kelce, Kaliforniya biberi üretiminde fiyat dalgalanmalarına rağmen ihracatın devamlılığını sağlamak için üretim miktarının sabit tutulması gerektiğini ifade etti. Aksu'da yaklaşık 5 bin ile 7 bin dekar arasında Kaliforniya biberi ekimi yapıldığını belirten Kelce, bu miktarın önümüzdeki yıllarda sabit kalmasını beklediğini dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN