Kartımı unuttum, çaldırdım dönemi bitiyor! Parmak iziyle kredi kartı dönemi başlıyor: Artık ödemeler bu şekilde olacak…

Kartımı unuttum, çaldırdım dönemi bitiyor! Parmak iziyle kredi kartı dönemi başlıyor: Artık ödemeler bu şekilde olacak…

Güvenli kredi kartı alışverişi için yeni dönem başlıyor. Garanti BBVA büyük yeniliği duyurdu. Artık ödemeler bu şekilde olacak… İşte detaylar…

Garanti BBVA, Biyometrik Kart ile ödemelerin parmak iziyle yapılabileceği yeni yöntemi resmen duyurdu. Aktarılan bilgiler kapsamında, kısa süre sonra kullanıcılar ile buluşacak olan Bonus Platinum Biyometrik Kart’a Garanti BBVA İnternet ve Mobil Bankacılık kanallarından, BonusFlaş uygulamasından, banka şubeleri ile çağrı merkezinden başvuru yapılabilecek.

Kullanıcılar, kartlarına parmak izi tanımlanmasının ardından POS’un temassız alanına yaklaştırarak parmaklarını karttaki sensöre yerleştirerek, parmak izinin doğrulanması ile ödemelerini birkaç saniyede, dilerlerse şifre girmeden yapabilecekler.

“MÜŞTERİLERİMİZİN HAYATINI KOLAYLAŞTIRMAK HER ZAMAN ÖNCELİĞİMİZ”

Konuya dair görüşlerini aktaran Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı ve Garanti BBVA Ödeme Sistemleri (GÖSAŞ) Yönetim Kurulu Üyesi Murat Çağrı Süzer, “Ödeme sistemleri alanında sunduğumuz yenilikçi ürün ve hizmetlerle müşterilerimizin hayatını kolaylaştırmayı her zaman en büyük önceliğimiz olarak görüyoruz. Garanti BBVA öncülüğünde müşterilerimize, Türkiye’nin ilk çipli ve çok markalı kredi kartından ilk şeffaf kartına, ilk temassız kredi kartından ilk çevreci karta kadar birçok yeniliği yaşattığımız Bonus ile yeni bir döneme daha giriyoruz. Bonus Platinum Biyometrik Kart ile müşterilerimiz ödemelerini parmak izi okutarak, şifresiz ve güvenle gerçekleştirebilecek. Müşterilerimizi aynı zamanda PIN girme ya da hatırlama, temassız limit belirleme zahmetinden de kurtararak, işlemlerini hızlı bir şekilde gerçekleştirmelerini sağlayacağız. Bugüne kadar olduğu gibi, teknolojimizden aldığımız güçle müşterilerimizi hayatlarına değer katacak yenilikçi ürün ve hizmetlerle buluşturmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

biyometrik-kart-1.jpg

Garanti BBVA’yla devam eden uzun ömürlü iş birliklerinden memnun olduğunu anlatan Mastercard Türkiye ve Azerbaycan Genel Müdürü Avşar Gürdal da söz konusu yenilikle ilgili şunları söyledi:

“Mastercard olarak, ödemelerin güvenliğini sağlamak ve kart sahipleri için ödeme süreçlerini akıcı hale getirmek en büyük önceliğimiz. Ödemenin formu, teknolojinin gelişmesiyle evriliyor. Güvenli, kullanıcı dostu ödeme çözümleri sağlama konusunda inovasyon arayışımızda, biyometrik ödeme doğrulamasını güvenlik altyapımızın temel taşlarından biri olarak benimsedik. Biyometrik bilgiler global standartlarda da en güvenli doğrulama yöntemi olarak geçiyor. Biyometrik çözümlere yatırım yaparak, sadece dijital çağın gelişen güvenlik zorluklarına değil, aynı zamanda ödeme deneyimini iyileştirerek, herkes için daha güvenli, daha hızlı ve daha kullanışlı hale getiriyoruz.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN