Katil yine tanıdık! Çocuklarının gözü önünde katletti

'Önlenemeyen' Kadın cinayetlerine bir yenisi daha eklendi. Ankara'da yaşayan Murat Çetinkaya (41), geçimsizlik nedeniyle terk ettiği eşine çocukları için dönen eşi Derya Çetinkaya'yı (38) öldürdü. Çetinkaya 18 yaşındaki oğlunu da yaraladıktan sonra intihar girişiminde bulundu.

Kadın cinayetinin adresi bu kez Ankara Çankaya! Dilek Çetinkaya, bir hafta önce geçimsizlik nedeniyle terk ettiği eşinin evine 2 gün önce çocuklarını görmek için döndü. İddiaya göre Murat Çetinkaya bilinmeyen bir nedenle genç kadın ile tartıştı.

EŞİNİN BOĞAZINI KESTİ

Murat Çetinkaya 2 çocuğunun gözü önünde mutfaktan aldığı bıçakla eşinin boğazını kesti. Çetinkaya, annesini kurtarmaya çalışan oğlu K.Ç.'yi de bıçakladı. Çetinkaya daha sonra 4. kattaki evlerinin balkonundan atlayarak intihar girişiminde bulundu.

BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ

İhbar üzerine olay yerine gelen emniyet ve sağlık ekipleri genç kadının olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Hastaneye kaldırılan yaralılardan K.Ç.'nin hayati tehlikesi bulunmazken, Murat Çetinkaya'nın beyin ölümü gerçekleşti.

Genç kadının kardeşleri Adli Tıp önünde '20 yıllık evliliği vardı. Çocuklarının özlemine dayanamıyordu. Ölüme bilerek gitti' diyerek büyük üzüntü yaşadı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Öte yandan, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu 2024 Şubat ayı raporunda göre bu ay 36 kadının katledildi! Öldürülen kadınların 10’u eşleri, 7’si eski eşleri, 7’si sevgilisi, 4’ü babası, 3’ü oğlu, 2’si tanıdık biri, 1’i ise tanımadığı biri tarafından öldürüldü. 2 olayda ise failin kimliği belirlenemedi.

Kadın örgütleri, kadına şiddet, kadın cinayetleri davalarında 'caydırıcı' cezaların artırılması için yetkililere çağrıda bulunmaya devam ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN