Kemal Kılıçdaroğlu canlı yayında açıkladı! CHP lideri net tarih verdi: Altılı Masa'nın Cumhurbaşkanı adayı ne zaman açıklanacak?

Kemal Kılıçdaroğlu canlı yayında açıkladı! CHP lideri net tarih verdi: Altılı Masa'nın Cumhurbaşkanı adayı ne zaman açıklanacak?

Normal tarihi 18 Haziran 2023 Pazar olan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimleri, erkene alındı. 14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleşecek seçimde Altılı Masa'nın adayının kim olacağı ve ne zaman açıklanacağı merak konusu olurken CHP lideri Kılıçdaroğlu, ilk kez net tarih verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz haziran ayında partisinin İzmir'de gerçekleşen İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda normal tarihi 18 Haziran 2023 Pazar olan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinde aday olacağını resmi olarak açıklamasının ardından seçimin erkene alınıp alınmayacağı ve Altılı Masa'nın kimi aday olarak göstereceği merak konusu olmuştu.

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimin erkene alındığını duyurarak "Normal seçim tarihimiz 18 Haziran'dı. Ancak bazı sebeplerden dolayı bu tarihi güncelleme talebi duyduk. 14 Mayıs 2023 Pazar gününü her bakımdan uygun gördük. Meclis'te çoğunluk sağlanmazsa Cumhurbaşkanı olarak biz kararı alarak süreci başlatacağız." ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU İLK KEZ NET TARİH VERDİ

Erdoğan'ın seçimin erkene alındığını açıklamasının ardından gözler bir kez daha Altılı Masa'ya çevrildi. Halk TV ekranlarında izleyiciyle buluşan 'Lider Masası' programına katılan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 'adaylık' konusunda ilk kez net tarih vererek merak edilen soruyu yanıtladı.

Gazeteci Bengü Şap Babaeker ve İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtlayan CHP lideri, Altılı Masa'nın Saadet Partisi ev sahipliğindeki toplantısını işaret ederek, Cumhurbaşkanı adayı için tarih verdi.

Kılıçdaroğlu tarih verdi: Cumhurbaşkanı adayımız 13 Şubatta açıklanacak

"13'ÜNDE KARAR ALACAĞIZ"

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının 13 Şubatta açıklanacağını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "İnşallah 13 şubatta cumhurbaşkanı adayımızı açıklayacağız. 13'ünde karar alacağız. 13'ünde veya biraz daha sonra açıklanır." diye konuştu.

"CHP'nin cumhurbaşkanı adayı siz misiniz?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Her parti doğal olarak kendi liderini cumhurbaşkanı adayı olarak görmek ister. CHP'liler de kendi genel başkanlarını cumhurbaşkanı adayı olarak görmek ister. Ama burada aslolan altı liderin oturup ortak karar vermesidir" yanıtını verdi.

Söz konusu cumhurbaşkanı adayının nasıl olması gerektiğini anlatan Kılıçdaroğlu, "Belirleyeceğimiz adayın ortak çalışma geleneğini devam ettirmesi gerekiyor. Her şeyi ben bilirim anlayışına sahip olmaması lazım. Devleti iyi tanıması, liyakatın ne kadar önemli olduğunu bilmesi lazım" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN