Kendi işletmesini kurdu, şimdi 16 ülkeye ihraç ediyor! Tarım makinelerinde yerli üretim...

Kendi işletmesini kurdu, şimdi 16 ülkeye ihraç ediyor! Tarım makinelerinde yerli üretim...

Kendi işletmesini kurarak bir girişime imza attı! Şimdi ise 16 ülkeye yerli üretim tarım makineleri ihraç ediyor! Hem ihracat, hem de istihdam... İlk olarak tamircilikle başlamıştı...

Kenan Ertuğrul, Nevşehir Sanayi Sitesi'nde yer alan atölyesinde, babasının 1970 yılında vefat etmesi sonrasında genç yaşta işleri devralarak aile işini sürdürdü. İlk olarak somya ve sandalye üretimine odaklanan Ertuğrul, bir süre sonra tarım alet ve makinelerinin tamiratına yönelik çalışmalara başladı.

35 YILDIR KENDİ FABRİKASINDA ÜRETİYOR

10-2023-30102023-n11.jpg

Daha sonrasında tarım alet ve makinesi üretimine yönelen Kenan Ertuğrul, yaklaşık 35 yıldır Nevşehir Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan kendi fabrikasında, Türkiye'nin yanı sıra çeşitli ülkelerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla üretim gerçekleştiriyor.

Kenan Ertuğrul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ortaokul çağında baba yadigarı atölyede çalışmaya başladığını ve bu süreçte usta işçilerden mesleğin inceliklerini öğrendiğini dile getirdi. Kendisini hem ülke ekonomisine hem de istihdama katkı sunmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

BABASINDAN MİRAS ALDI

10-2023-30102023-n33.jpg​​​​​​​

Başlangıçta sandalye ve somya üretimi yaptıklarını belirten Ertuğrul, ancak daha sonra çekyatların popüler hale gelmesiyle somya işinin sona erdiğini ve farklı üretim alanlarına yöneldiklerini söyledi. Bu dönemde patates söküm makineleri üretmeye başladıklarını ve uzun yıllardır patates sektörüne hizmet verdiklerini anlattı.

Kenan Ertuğrul, aynı zamanda babasından miras aldığı tasarım yeteneği sayesinde yabancı makineleri incelediğinde neden bu tür makineleri Türkiye'de üretemeyeceklerini sorguladığını ve bu yönde çalışmalara başladıklarını belirtti. Bugün ise vergi mükellefi olarak faaliyet gösterdiklerini ve yurt dışına döviz çıkışını önlediklerini açıkladı.

16 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYOR

thumbs-b-c-f9b4303ff69d170fa99ac25ae47ba18d.jpg​​​​​​​

Ayrıca fabrikalarında yaklaşık 35 işçi istihdam ettiklerini ifade eden Kenan Ertuğrul, kalifiye işçi bulmada yaşadıkları zorlukları dile getirdi. İşçi sayısını artıramadıklarını belirten Ertuğrul, "Üretimimizin yüzde 97'si fabrikamızda yapılıyor. Sadece dişli ve şanzıman gibi parçaları alıyoruz. Patatesin A'dan Z'ye tüm tarla ekipmanlarını üretiyoruz. 26 farklı modelimiz mevcut, üçünün patenti bize ait, yine faydalı modellerimiz var. Üretim geliştirmeyle ilgili sürekli AR-GE çalışmalarımız sürüyor. Yeni tasarım ve tesciller için çalışma yapılıyor. İç pazarda iyi bir konumdayız. Dış pazarda ise Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türk devletleri başta olmak üzere 16 ülkeye ihracatımız var. 35 kişiye istihdam sunuyoruz." ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN