Kerim Rota’dan Merkez Bankası ile ilgili çarpıcı iddia

Gelecek Partili Kerim Rota, Merkez Bankası'nın büyük miktarda döviz sat-al işlemi yaparak, 60 milyar TL zarardan bir anda 70 milyar kâra geçtiğini iddia etti.

Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota, KRT TV canlı yayınında Karar Yazarı Akif Beki'nin sorularını cevapladı. Rota, "Merkez Bankası'nın 31 Aralık'ta bir günde 130 milyar kâr yaptığını göreceksiniz" diyerek şunları söyledi:

60 MİLYAR ZARARDAN 70 MİLYAR KÂR

"Merkez Bankası, 30 Aralık'tan 31 Aralık'a bir anda 60 milyar zarardan 70 milyar kâra geçti. Burada zararda olan kurumu zararda göstermemek kârlı göstermek için elindeki döviz işlemlerini bir Hazine'yle ya da bir kamu bankasıyla realize edilmesi durumu var."

Kerim Rota sözlerini şöyle sürdürdü:

"Elinizde sizin 8 liradan döviz var. Merkez Bankası için söylüyorum, bu dövizler bir yerde duruyor. Sonra bunları 13 liradan satıyorsunuz. Aradaki 5 lirayı kâr yazıyor ve bu seneki defterlerinizi daha iyi gösteriyorsunuz. Şunu göstermemek istediklerini anlıyorum, 'Merkez Bankası 70 milyar zarar etti' denmesin diye yapmış olabilirler. O zaman sıfıra getir. Neden 60 milyar kâra geçirip seneye temeddüte atacaksın? Bu kâr nisan ayında Hazine'ye gidecek.

30 ARALIK BİLANÇO VAZİYETİ

Merkez Bankası 30 Aralık tarihli bilanço vaziyeti, bankanın 70 milyar TL'ye yakın zarar yazacağını gösteriyordu. Merkez Bankası en son 2005 yılında zarar etmişti.

1.jpg

Kerim Rota Merkez Bankası'nın 1 günde elde ettiği 130,2 milyar liralık kârın nasıl yapıldığını sosyal medya hesabından paylaştığı tablo ile de anlatmaya çalıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN