Kılıçdaroğlu: Hatadan dönülmez ise diğer adımları da atacağım

CHP lideri Kılıçdaroğlu, dün yeni bir video yayınlamış ve "Erdoğan zammı geri çekene kadar fatura ödemeyeceğim" demişti. Kılıçdaroğlu, sosyal medyadan paylaşımda bulunarak, "Bu konuyla ilgili ilk adımımdır. Bu hatadan ivedilikle dönülsün. Dönülmez ise diğer adımları da atacağım" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, evinden yaptığı canlı yayınlara bir yenisini daha eklemiş ve sosyal medya hesabından bir video paylaşmıştı. Kılıçdaroğlu videosunda "Erdoğan, 31 Aralık'ta imzaladığı zamları geri çekinceye kadar ben bugünden itibaren gelecek hiçbir elektrik faturamı ödemeyeceğim." demişti.

Kılıçdaroğlu, CHP'li Özgür Özel'in “Kemal Kılıçdaroğlu karanlıkta kalmayı göze almıştır. 2 Kasım’da, Abant’ta ne uyarı yaptıysa, ne söz verdiyse arkasında durmaktadır. Bir kurumsal karar almamış, aldırmamıştır. Kişisel protestosudur, Adalet Yürüyüşü gibi tek başına başlamıştır.” sözlerini söylediği videoyu sosyal medya hesabından paylaştı. Kılıçdaroğlu, "Bu konuda uyarımı aylar önce yapmıştım. Bu konuyla ilgili ilk adımımdır. Bu hatadan ivedilikle dönülsün. Dönülmez ise diğer adımları da atacağım" dedi.

Özel, videoda şunları söyledi:

"ADALET YÜRÜYÜŞÜ'NE O İLK ADIMI NASIL TEK BAŞINA ATTIYSA, O ADIMI ATMIŞTIR"

"Genel başkanımız faturasını ödeyemeyen, ödeme güçlüğü çeken 10 milyonların sesi olmuştur. Karanlıkta kalmayı göze almıştır. Bir kurumsal karar almamıştık, aldırmamıştır. Bu onun kişisel protestosudur. Adalet Yürüyüşü'ne başladığı gibi tek başına başlamıştır. Kendisi 2 Ekim 2021'de Abant Kampı'nda uyarmıştı: 'Elektrik şirketlerine iki çift sözüm var, milletin sırtına çökmeye çalışırsanız elektriğe düşündüğünüz zamları yapmaya kalkarsanız bunun bedelini ödeyeceksiniz' demişti. "Eğer zam yapılırsa gerekirse kademeli olarak tüketimi durdurmaya çağıracağız halkımızı" demişti. "Bunun mücadelesini bizzat vereceğim" demişti. "Zam yapmaya kalkarlarsa yarın iktidarda olduğumuzda bunun hesabını da ayrıca soracağım" demişti. O günkü bu üç kademeli uyarının ilk adımındayız. Adalet Yürüyüşü'ne o ilk adımı nasıl tek başına attıysa, o adımı atmıştır. İlerleyen süreçte, günlerde bizlere bir çağrısı olursa memnuniyetle ve mutabakatla hep birlikte uyacağızdır."

"BU FATURALARIN ALTINDA VATANDAŞI EZDİRMEYİZ"

"Bugünlerde bu ilk adımına kendiliğinden iştirak etmekte olanlara saygılıyızdır. Bizim yaklaşımımız beşli çeteye başkaldırmakken Saray zihniyeti bunu kendisine ve devlete başkaldırmak olarak görüyorsa Sarayı beşli çetenin menfaatlerinin emrinde Devleti de bir partinin devletine dönüştürdüğünün itirafıdır. Semirttikleri çeteleri de devlet olarak görmeye başlamışlar. Zaten Genel Başkanımız bunun sinyalini aylar öncesinde vermişti. 2 Ekim günü ne dediysek sözümüzün arkasındayız. Bu zamlar geri alınacak, bu millet rahatlatılacak, bu millete nefes aldırılacak. Bu faturaların altında vatandaşı ezdirmeyiz. Onlar karınca gibi ezilecek insanlar değil, karıncanın kardeşi var, o da CHP'dir, Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Vatandaşı karınca gibi saraylarından görüp onları ezmeye çalışanların o ayak bileklerini tutarız. Kendimizi siper ederiz, vatandaşı size ezdirmeyiz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (31)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
31 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN