Kılıçdaroğlu'ndan yeni video: Erdoğan zammı geri çekene kadar faturaları ödemeyeceğim

CHP lideri Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından "Bu akşam saat 22.00'de önemli bir konuyu konuşmak üzere sizi evime davet ediyorum" diyerek çağrı yapmıştı. Kılıçdaroğlu, "Neden elektrik faturalarınız şişirildi? Bir dilim kuru ekmeğinize kim göz dikti? Bu zulme ancak birlikte son verdirebiliriz. Buyurun bu ibret tablosunu konuşalım" diyerek paylaşımda bulundu. Kılıçdaroğlu videosunda "Erdoğan zammı geri çekene kadar fatura ödemeceğim" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, evinden yaptığı canlı yayınlara bir yenisini daha ekleyeceğini duyurmuştu. Twitter hesabından paylaşımda bulunan Kılıçdaroğlu, “Sevgili halkım, bu akşam saat 22.00'de önemli bir konuyu konuşmak üzere sizi evime davet ediyorum. Burada buluşmak üzere...” ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu, "Neden elektrik faturalarınız şişirildi? Bir dilim kuru ekmeğinize kim göz dikti? Bu zulme ancak birlikte son verdirebiliriz. Buyurun bu ibret tablosunu konuşalım" diyerek bir video yayınladı. Kılıçdaroğlu videosunda "Erdoğan zammı geri çekene kadar fatura ödemeceğim" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

"SARAYLILAR ZENGİN HAYATIN TADINI ÇIKARIRKEN MİLYONLARCA İNSAN GEÇİM SIKINTISINA TAHAMMÜL EDİYOR"

"Sevgili halkım, iyi geceler. Evime hoş geldiniz. Bu akşam uzun zamandır dile getirdiğim Saray'a 'fon oluştur' diye defalarca çağrı yaptığım kara kış şartları ve elektrik faturalarıyla ilgili bazı ivedi çözümleri sizlerle paylaşacağım. Çok zor zamanlardan geçtiğinizi biliyorum. Durumun buraya gelmemesi için, bu vurdumduymazlara aylarca seslendim. Bu Saraylılar temel bir insan hakkı olan haysiyet hakkını ve insana yaraşır bir yaşam hakkını sizlere tanımıyor. Saraylılar zengin hayatın tadını çıkarırken milyonlarca insan artan geçim sıkıntısına tahammül etmek zorunda bırakılıyor. Aylardır bu günlerin kapıda olduğunu her fırsatta söyledim."

"BU PARALAR SİZİN CEBİNİZDEN ÖDENİYOR"

"Tüm bu durumun kökeninde hep aynı hikaye yatıyor. Elektrik özelleştirmelerine bakacak olursanız çok tanıdık isimleri orada da görürsünüz. Erdoğan 5'li çeteyi oraya da soktu. O çete soydu süpürdü. Bu soygun biraz uzun hikaye. Ama çok isterlerse onu da anlatırız. Bu paralarla ne yapılıyor? Size son videomda 10 binlerce trolden bahsettim, finanse edilen yandaş medyadan bahsettim, eğitim vakfı maskeli paralel yapılardan bahsettim, Saraylı hayatından bahsettim. İşte bu paralar sizin cebinizden ödeniyor. Artık kasa ekside. Elinizdekini avucunuzdakini artık çok hızlı bir şekilde almak zorundalar. Bundan dolayı bu kadar agresif bir şekilde üstünüze geliyorlar. Sizden alınacak para artık kuru ekmek paranızdır."

"ALGI MANİPÜLASYONU ADIMINI ERDOĞAN'A ATTIRACAKLAR"

"Bakın Isparta günlerce dondu. Koca şehre elektrik veremediler. Bakın orada hangi çetenin olduğuna. Bu çeteler orada alt yapıyı hazırlamadığı gibi Isparta'ya giden yollarda onların olduğu için yolları da açmadılar. Bu arada yeni algı hareketlerini de bekleyin. Sizi soyup soğana çevirirken bir iki algı manipülasyon

"31 ARALIK GECESİ İMZALADIĞIN ELEKTRİK ZAMMINI DA GERİ AL"

"Fon için artık çok geç. Artık hızlıca kan kaybını durduracak önlemler alınmalı. Elektrik faturalarının üzerinde 2 çeşit vergi var. Yüzde 5 elektrik ve hava gazı tüketim vergisi, yüzde 19 KDV. Yaza kadar KDV yüzde 1 olarak uygulanırsa vatandaşın her 350 liralık faturasında yaklaşık 50 liralık bir avantajı olacak. 31 Aralık gecesi imzaladığın elektrik zammını da geri al. Faturalar 31 Aralık öncesine dönsün. Bu zammı sen yaptın geri almasını da bileceksin. Pandemide zorda kalınca IBAN vermesini biliyorsun. Bu sefer de halk zorda. Halkımıza çağrı yapıyorum @RTErdoğan yazın ve IBAN numaranız ile birlikte faturanızı gönderin, hatta bir de etiket ekleyin #sırasende deyin. Çünkü bu kez sıra kendisinde."

"BU KIŞ AÇLIK ÖLÜMLERİ İLE KARŞILAŞABİLİRİZ"

"Halkın belediyelerine seslenmek istiyorum. Askıda fatura hareketinizi bu sefer asgari ücret altında geliri olan ailelerin faturalarına odaklanmak için başlatın. Halkın belediyeleri olarak bu ailelerin yanında olalım. Olmazsak Allah korusun bu kış açlık ölümleri ile karşılaşabiliriz. Bunu önlemek için sonuna kadar mücadele edeceğiz."

"31 ARALIK'TA İMZALADIĞI ZAMLARI GERİ ÇEKİNCEYE KADAR BEN FATURA ÖDEMEYECEĞİM"

"Bu geceyi şu iki çift söz ile kapatayım. Erdoğan, 31 Aralık'ta imzaladığı zamları geri çekinceye kadar ben bugünden itibaren gelecek hiçbir elektrik faturamı ödemeyeceğim."

DAHA ÖNCE DE 2 ÇAĞRI YAPMIŞTI

Kılıçdaroğlu, 26 Ocak ve 30 Ocak tarihlerinde de Twitter üzerinden benzer iki çağrı yapmıştı. CHP lideri, ilk çağrısından sonra “Sevgili Halkım, Şahıs ve ailesine direnen vatansever bürokratları anlatmak istiyorum. Bir de bir ıslak imza ile hazineden 6 milyar TL'nin nasıl iç edildiğini... Hadi buyurun!” ifadesiyle birlikte bir video paylaşmıştı.

Videoda Kılıçdaroğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda bir ihalede 6 milyar liralık bir yolsuzluk yapıldığını söylemişti. Bu iddia ilgili bakanlık tarafından yalanlanmıştı.

Kılıçdaroğlu, ikinci çağrısında ise sosyal medya üzerinden uzun süredir hakaretlerine ve küfürlerine maruz kaldığı kişilerin kullanıcı adlarını ifşa etti. Açıklamasında "Saray'ın trolleri ifşa oldu" diyerek, bu isimlerin bizzat Cumhurbaşkanlığı tarafından desteklendiğini öne süren Kılıçdaroğlu, "Kılavuzları camide dil kopartıyor, bunlar da dijitalde. Sevgili troller, size bir tavsiye, verdikleri üç beş kuruşa kanmayın. Gün gelir bunların sonuçları çok ağır olur. Sevgili baş algıcı, asıl sözüm sana. Çoluğu çocuğu bu algı işlerine, bu pisliklere niye alet ediyorsun? Teşkilatlarını küfür merkezlerine dönüştürmüşsün, utanmıyor musun?" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (79)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
79 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN