Bakan'dan 'elektrikte indirim' çağrılarına yanıt: 100 TL'nin 50'sini devlet ödüyor zaten

Bakan'dan 'elektrikte indirim' çağrılarına yanıt: 100 TL'nin 50'sini devlet ödüyor zaten

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, 21 elektrik dağıtım bölgesinin yöneticileri ile gerçekleştirdiği toplantı sonrası açıklama yaptı. Dönmez, 'elektrikte indirim' çağrılarına "100 TL'lik elektrik maliyetinin 50 TL'sini devlet ödüyor" yanıtını verdi.

Elektrik faturalarına yeni düzenleme beklentisi kamuoyunda artarken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bugün bakanlıkta 21 elektrik dağıtım şirketinin sahipleri ve üst yönetimlerini topladı. Fahiş zamlanan ve vatandaşın belini büken faturalarda indirim isteyen kamuoyuna Bakan Dönmez, "100 TL'lik elektrik maliyetinin 50 TL'sini devlet ödüyor" diye yanıt verdi.

'100 TL'NİN 50'SİNİ DEVLET ÖDÜYOR'

Bakan Dönmez'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Yapılması gerekenleri ayrıntılı bir şekilde paylaştık. İletim ve dağıtım ağlarımızı ihtiyaca göre yeniliyoruz. Konuyu tüm şeffaflığıyla kamuoyuyla paylaştık. Halktan ve tüm paydaşlarımızdan gelen önerilere göre çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Dünyada ciddi bir enerji darboğazı söz konusu. Temel sorun elektrik üretim maliyetleri. Geçen yıl enerji ürünlerine devlet desteği 165 milyar TL. 100 TL'lik elektrik maliyetinin 50 TL'sini de devlet ödüyor.

'PROVOKASYONDAN MEDET UMANLARIN KARŞISINDAYIZ'

Demokratik sınır ve nezaketler içerisinde her türlü eleştiriye, görüşe sonuna kadar açığız. Ancak provokasyondan medet umanların da her zaman karşısında olacağız.

Muhalefetini Türkiye’nin tökezlemesi üzerine kuran bir siyasetin, adeta freni boşalmış bir kamyon gibi her gün yalanlarla dolu bir yokuştan aşağı indiğini görüyoruz. Hiçbir ahlaki ve insani değerden nasibini almayan bu tarz bir siyasetin, önüne ne gelirse sürüklediğine, halkı kışkırtmaya yönelik attığı adımların sonuncusuna geçtiğimiz günlerde şahit olduk.

Kim ne derse desin biz hep doğruları söyleyeceğiz, hakkın ve hakikatin yanında yer alacağız."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (42)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
42 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN