Erdoğan'dan "Elektrik zammını geri çekin'' diyen Kılıçdaroğlu'na yanıt

Erdoğan'dan "Elektrik zammını geri çekin'' diyen Kılıçdaroğlu'na yanıt

Koronavirüsü atlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı çıkışı hastalık sürecine ilişkin ''2 Sinovac 3 de Biontech oldum. Bu aşıların tesiri ile de hamdolsun rahat bir şekilde ve kısa bir zamanda geçirmiş oldum'' açıklamasında bulunurken, "Elektrik zammını geri çekin'' diyen Kılıçdaroğlu'na yanıt olarak ise, ''Muhalefetin yaygarasını kopardığı gibi bir durum söz konusu değil. Vatandaşımızı enflasyona ezdirmedik ve ezdirmeyeceğiz'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta cumartesi günü koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıktığını duyurmuştu. Erdoğan'ın doktoru Serkan Topaloğlu dün yaptığı açıklamada, “Son iki gündür yaptığımız PCR testleri negatif çıktı. Ben çok yakın bir zamanda hatta yarın Sayın Cumhurbaşkanımızın rutin programına döneceğini düşünüyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Karantina süresi sona eren Erdoğan, bugün Cuma namazını Çamlıca Camii'nde kıldı. Cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, "Elektrik zammını geri çekin'' çağrısında bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yanıt verdi.

Erdoğan, ''Muhalefetin yaygarasını kopardığı gibi bir durum söz konusu değil. Batıda şu anda elektrik fiyatları doğalgaz fiyatları nerelerde bizde ise biz vatandaşımızı rahatlatabilmek için elimizden gelen her türlü indirimi uyguladık ve uygulamaya devam ediyoruz. Vatandaşımızı enflasyona ezdirmedik ve ezdirmeyeceğiz.'' dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

''Öncelikle ilgi ve alakanıza çok teşekkür ediyorum. Bu süreci çok çok rahat atlattım. Tabii ki bunda aşının faydası muhakkak oldu. Ben, iki Snovac üç de Biontech oldum. Bu aşıların tesiri ile de hamdolsun rahat bir şekilde ve kısa bir zamanda geçirmiş oldum. Yani 4-5 gün içerisinde aslında biz negatife döndük. Cuma ile birlikte halkımla bütünleşeyim istedim.

"ÇALIŞMALARI EVİMDE YÜRÜTTÜM"

Pazartesi nasip olursa Birleşik Arap Emirlikleri'ne bir seyahatim olacak. Şu an itibarıyla süreç içerisinde ne kırgınlık, ne yorgunluk, bitkinlik olmadı. Evimde de çalışmalarını uluslararası, ulusal hepsini aynı şekilde yürüttüm. Ankara'da arkadaşlarımla olamadım fakat İstanbul'dan Ankara'ya sürekli video konferansla olsa da irtibatı sürdürdük. Geçen hafta cumartesi günü Zonguldak'taki tünellerin açılışına yine buradan katıldım. Tabi muhteşem eser meydana geldi. Adına yakışır oldu, Teoman hocamız Allah rahmet eylesin bambaşka bir isimdi.

EMİNE ERDOĞAN'IN SAĞLIK DURUMU

Eşimin rahatsızlığı benden bir gün sonra başladı. Fakat henüz atlatamadı ve şu anda da bütüm tedbirlere devam ediyor. Fakat rahatsızlığı inanıyorum ki pazartesi gününe kadar dua ediyorum atlatır. Çünkü seyahate birlikte gitmek gerekiyor O beni yalnız bırakmaz.

Bir Rusya-Ukrayna krizi var onunla ilgili attığımız adımlar var. Ukrayna ziyaretimizden sonra Türkiye'yi takip eden ülkeler var. Onlarla da görüşmeleri yürüttük. Azerbaycan ile ilgili gelişmeler olumlu seyrediyor. Dünyadan tabi kopuk bir siyaset veya liderlik olmaz. Dünyayı da yakından takip ediyoruz.

''VATANDAŞIMIZI ENFLASYONA EZDİRMEDİK VE EZDİRMEYECEĞİZ''

Muhalefetin spekülatif, elektrik ve doğal gaz konusundaki gayretlerini de boşa çıkarmak gerekiyor. Muhalefetin yaygarasını kopardığı gibi bir durum söz konusu değil. Batıda şu anda elektrik fiyatları doğalgaz fiyatları nerelerde bizde ise biz vatandaşımızı rahatlatabilmek için elimizden gelen her türlü indirimi uyguladık ve uygulamaya devam ediyoruz. Vatandaşımızı enflasyona ezdirmedik ve ezdirmeyeceğiz.

Her şeyden önce dün akşam özel kalemden bizi arayan, bize mesajlarını gönderen 400'e yakın mesaj vardı. Onları şöyle bir gözden geçirdim büyük ihtimal hepsine döneceğim. Dünya liderleri de aynı şekilde. Bu tabi aramızdaki ilişkilerin ne denli sağlam olduğunun göstergesi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (87)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
87 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN