Kılıçdaroğlu: Cumhur İttifakı ile mafya iç içe

İsrail'in, Gazze'deki zulmüme tepki gösteren Kılıçdaroğlu, iktidarı da sert sözlerle eleştirdi. "Cumhur İttifakı ile mafya iç içe" diyen Kılıçdaroğlu, CHP'nin iktidar olması durumunda yapacakları listesine bir madde daha ekledi: Allah'ın izniyle iktidar olduğumuzda FETÖ'nün siyasi ayağını çıkaracağım, mafyanın da siyasi ayağını çıkaracağım.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Grup Toplantısı'nda konuştu. Kılıçdaroğlu, "Kapanma sonrasında bile aldıkları kararların ne kadar dengesiz oldukları ortaya çıktı. AVM'ler açık çay bahçeleri kapalı. Allah bunlara akıl fikir versin. Nasıl aldılar bu kararları emin olun anlamakta zorlanıyorum" dedi.

"Merkez Bankası'nın kasasındaki 128 milyar dolar nereye gitti? Bilmiyoruz. Ben bilmiyorum. 600 milletvekili de bilmiyor. 83 milyon da bilmiyor. Böyle bir devlet yönetimi cumhuriyet tarihinde hiç olmadı" diyen Kılıçdaroğlu, "Devlette liyakat sistemini yerle bir ettiler. Esnaf kan ağlarken Saray'ın beslemeleri birden çok maaş alarak krallar gibi yaşamaya devam ediyorlar" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle: 

"Filistinlilere yapılan saldırı asla kabul edilemez. Saldırı sonraki süreçte de devam etti. Çocuklar var bunların içinde İsrail'in yaptığı bir katliamdır. Bütün insanlığa çağrıda bulunmak hepimizin insanlık görevidir. Kan gövdeyi götürürken dünya liderleri ne yapıyor acaba? Neden katliamı engellemiyorlar. Orada ölen her çocuğun sorumluluğu bütün dünyayı ilgilendirir.

Beni üzen İslam dünyasındaki parçalanma. Kendi ülkesinde barıştan söz edip Filistin'de yapılan katliama sessiz kalan dünya. BM'nin bu konuda gerekli, çabayı göstermemesi. Bunların tamamı önümüzde duruyor. Biz Filistin halkıyla dayanışmamızı sürdürüyoruz. Filistin bağımsızlık mücadelesini verirken bizim gençlerimiz de oradaydı. Bazılarının mezarları hala Filistin'de. Dolayısıyla Filistin'le tarihi bağlarımız var. Filistin'in bağımsız bir devlet olarak ortaya çıkması en büyük arzumuzdur.

"HANİ KASALAR TIKA BASA DÖVİZLE DOLUYDU?"

Biliyorum elektrik su parası kiraları ödemekte zorlanıyorsunuz. Türkiye'nin bütün coğrafyasında yalanıyor bu sorunlar. 19 yıldır ülkeyi yönetenlerin pandemi sürecini yönetemediklerini biliyoruz. siz de biliyorsunuz, yaşıyorsunuz. Biliyorum kapanma sonrasında bile aldıkları kararların ne kadar dengesiz oldukları ortaya çıktı. AVM'ler açık çay bahçeleri kapalı. Allah bunlara akıl fikir versin. Nasıl aldılar bu kararları emin olun anlamakta zorlanıyorum. Biliyorum, pandemi döneminde diğer ülkelerin yaptığı gibi vatandaşına hibe vereceğine, karşılıksız yardım yapacağına IBAN numarası açtılar vatandaştan para topladılar. Dünyada örneği olmayan bir uygulama. Hani kasalar tıka basa dövizle doluydu?

01-001.jpg

"BİLİYORUM RAHATSIZ OLUYORSUNUZ"

Vatandaşlarımız bunları görüyor. Biliyorum pandemi döneminde 2020'nin ilk 9 ayında 107 bin hanenin elektriği kesildi. Ne demektir ya pandemi döneminde! Bunları anlatıyorum söylüyorum, sevgili vatandaşlarım sizlerle konuşuyoruz, sizlere anlatıyorum. Ülkenin nasıl yönetildiğini siz de görüyorsunuz ben de... Biliyorum, 128 milyar dolar nereye gitti sorusundan rahatsız oluyorlar. Dünyanın en makul dünyanın en gerçekçi sorusunu soruyoruz. Merkez Bankası'nın kasasındaki 128 milyar dolar nereye gitti? Bilmiyoruz. Ben bilmiyorum. 600 milletvekili de bilmiyor. 83 milyon da bilmiyor. Böyle bir devlet yönetimi cumhuriyet tarihinde hiç olmadı.

"ARTIK BU MİLLETİN ONURU İLE OYNAMAYIN"

Biliyorum ülkede her şeyi sattılar, döviz bitti, bu ülkenin onuruyla oynar noktaya geldiler. Ben maske takıyorum sen keyfine bak diye reklamlar. Bir sürü rezalet çıkardınız, artık bu milletin onuruyla oynamayın. Onu da yaptılar. Ben unutmuyorum siz de unutmayın. Biliyorum, devlette liyakat sistemini yerle bir ettiler. Yandaşlar eski milletvekilleri her birisi bir yerde göreve atandı. Esnaf kan ağlarken, elektrik parasını ödeyemezken sarayın beslemeleri birden çok maaş alarak krallar gibi yaşadılar. Biliyorum, ekonomik ve siyasal bir buhranla vatandaş karşı karşıya iken saraydakiler keyif içinde yaşadılar. Hiçbir sorun yok orada ne ekonomik ne sosyal... 

"BİZ DE HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ"

Sarayla Türkiye arasında 180 derece fark var. Acı olanı , bir lokantacı bana bir ileti göndermiş ' Beş mart 2020 tarihinde restoranımı açtım. 438 günde sadece 187 gün açık kaldım. Kiralarımız vardı, kiralarımızı ödedik cepte para kalmadı. Kredi çektim. Devletin desteği komedisinin sınırlarını biliyorsunuz o bile bizi teğet geçti. Lütfen bizim sorunlarımızı dile getirin. Ülkede sadece emekliler ve çiftçiler yaşamıyor bizler de yaşamıyoruz. Ömer Bey kardeşim defalarca sizin sorunlarınızı dile getirdim, benim görevim. Bugün de yaladığınız sorunları dile getiriyorum.

Bütün bunlar olurken şimdi kalkmışlar vatandaşa, yaptıkları rezaleti biliyorlar, şimdi diyorlar ki sizden helallik istiyorum. Nasıl bir helallik? Kör kuruşa muhtaç ettiğin esnaf sana helallik verecek mi? İşsiz bıraktığın milyonlarca genç sana helallik verecek mi? Pazar artıklarından beslenen yüz binler sana helallik verecek mi? Dükkânı kapalı aylardır çalışmıyor icra memuru kapıda bu adam sana helallik verecek mi? Eee onlar da açıklama yaptılar dediler ki biz hakkımızı helal etmiyoruz. Sorumlusu kim? Bizi yöneten sensin. Ben sana hakkımı nasıl helal edeceğim diyor. Kör kuruşa esnafı muhtaç edeceksin, milletin cebinden beş kuruş çıkmayacak dediğin KÇÖ yapanlara milyarlarca dolar vereceksin. Esnafa sıfır! Hangi vicdan kabul eder bunu?

02-002.jpg

"DOLAR ARTTIKÇA BEŞLİ ÇETE SEVİNİYOR"

Dolar yükseliyor, kim karlı? Kim bundan nemalanıyor? Kim? Beşli çete. Dolar arttıkça bunların keyfi yerinde. Öyle bir sözleşme yapmışlar ki sadece dolar değil Amerika'da enflasyon yükselirse onu da veriyorlar. Defalarca söyledim, devlet akılla yönetilir. Bilgiyle, birikimle, liyakatle, adaletle yönetilir. Devleti keyfi olarak yönetemezsiniz. Özel çıkarlarınız için devleti yönetemezsiniz. Orta Çağ mantığıyla 21. yy devletini yönetemezsin. Devleti öyle bir yöneteceksin ki millet senden helallik isteyecek. Özrün kabahatinden büyük, milleti nasıl perişan ettiğini görüyorsun, e bana hakkınızı helal edin. Niye etsin. Son süreçte esnaf 20 gün kapalı kaldı şöyle bir talepleri var; sosyal güvenlik primleri ve vergileri faizsiz olarak en azından erteleyin diyorlar.

"FETÖ'ÜN DE MAFYANIN DA SİYASİ AYAĞINI ÇIKARACAĞIM"

Bu işin erbabı milletini seven milletine saygı duyan hayatı boyunca varlığını canını malını düşüncesini millete feda eden bir liderimiz vardı rahmetli Bülent Ecevit. Ne ezen ne ezilen insanca hakça. Size onu vadediyorum. Size onu vadediyorum ne ezen olacak ne ezilen. İnsanca hakça bir düzen olacak. Efendim kimliği böyleymiş, yaşan tarzı böyleymiş bu ayrımı yapmayacağız.

83 milyonu kucaklayan herkesi eşit gören fukaralığı bu coğrafyada yerle yeksan eden bir Türkiye'yi vadediyoruz. Fazla değil, Allah'ın izniyle iktidar olduğumuzda ilk 6 ayda göreceksiniz. Türkiye'ye huzur gelecek. Türkiye'ye barış gelecek. Kimse kimliğinden ötürü sorgulanmayacak. Yaşam tarzından dolayı sorgulanmayacak. Bu millette kim yaşıyorsa başımın üstünde yeri var. Ve benim bu millette bir sözüm var; Allah'ın izniyle iktidar olduğumuzda FETÖ'nün siyasi ayağını çıkaracağım, mafyanın da siyasi ayağını çıkaracağım.

Milli kurtuluş savaşı veren bir devlet, haksızlıkla mücadele eden, bütün mazlum milletlerin örnek aldığı bir devlet nasıl olur da yer altı dünyasının çeteleriyle el ele kol kola gezer! Bir ekonomik çeteler var bir de yer altı çeteleri var. Türkiye'yi bu iklimin içine kim soktu. Nereden çıktı bu yer altı çeteleri, birbirleriyle büyük paralarla bir araya gelip sonra çatışarak bütün kanalizasyon pisliğini Türkiye'nin gördüğü ve kokusunu hissettiği bir ortama nasıl soktular Türkiye'yi? Akıl alır gibi değil .Bir gerçek ortaya çıktı, Cumhur İttifakı'nın üçüncü ortağı ortaya çıktı; yer altı dünyasının çeteleri. Üç ortaklı. Şimdi diyecekler ki mafya nasıl oldu da üçüncü ortak oldu? Anlatacağım. Lütfen ben dikkatle dinleyin.

"5 TON KOKAİN MİLYARLARCA DOLAR DEMEK"

Bakın değerli, arkadaşlar meşru bir partinin genel başkanı eğer bir yer altı dünyasının liderini hapishanede ve hastanede ziyaret edip onun için özel af çıkarması için çalışırsa ve onun taleplerine iktidar partisi boyun eğerse ve onu hapisten çıkarırsa bu kişi üçüncü ortak olur mu olmaz mı? Gücü nereden alıyor yer altı dünyasının çeteleri siyasi iktidarda. 19 yıldır devleti yönetiyorlar, Türkiye'yi uyuşturucunun ve insan kaçakçılığının merkezi haline getirdiler. Eğer bir ülke uyuşturucunun ve insan kaçakçılığının merkezi haline gelmişse arkasında güçlü bir siyasi destek vardır.

5 ton kokain milyarlarca dolar demektir. Bu kokaini Türkiye'ye getirecek olan kimdi? Soran oldu mu? Bilmiyoruz. Sormadılarsa bu uyuşturucu kaçakçılarına ortaktır. Biz kimi görüyoruz Ak Parti Genel Merkezi'ndeki genç çocuğu görüyoruz efendim pudra şekeri çektim diyen genci. Sordular mı acaba o gence bu kokaini kimden aldın? Soramazlar. Şubat 2019 Mersin limanında bir gemi yakalanıyor 615 kilo kokain. Duyan oldu mu? Yok. Hangi adrese gelecekti bu? Tık yok ne saraydan en onun beslemelerinden. Kime gidecekti? Milyarlarca dolardan bahsediyorum . neden bunlar yakalanmıyor, yargının önüne çıkarılmıyor? Siyasi destek aldıkları için. Yer altı dünyasının arkasında siyasi destek olursa kimse bunlara dokunamaz. Emniyet güçleri de bunlara dokunamıyor.

03-001.jpg

"NİÇİN 15 YILDIR BU KARARNAME ÇIKMIYOR?"

Bunlar peki paraları nerede tutuyorlar? Vergi cennetlerinde. Yani her türlü kayıt dışı her türlü kaçakçılıktan elde edildiği gelirlerin olduğu ülkeler. Birini vermiştim Man Adası diye. Bir cumhurbaşkanı onun ailesi Man Adası'nda uydurup bir şirket kurarsa, milyarlarca doları Türkiye'ye getirirse vergi vermemek için. Mafya ne yapmaz? O cumhurbaşkanı ben de yer altı dünyasının lideriyim. Zaten el ele kol kolayız diyecek mi, diyecektir. Bunu söylerdim diye tazminat davası açtılar. Bu kardeşiniz pes dedim mi? Demeyeceğim. Bu milletin hakkını hukukunu sonuna kadar koruyacağım.

15 yıldır bu kararname çıkmıyor niçin? Yer alı dünyasının talepleri doğrultusunda bu kararname çıkmıyor. Daha biz sizi finanse edeceğiz diyorlar, daha biz kol kola çok fotoğraf vereceğiz. Bizden vazgeçmeyin diyorlar. 15 yıldır bir kararname çıkmıyor. Üç dakikalık iş. Neden? Cumhur İttifakı'nın üçüncü ortağı mafyanın gücünü burada görüyoruz. Kararnameyi çıkarma talimatını veriyor, Erdoğan kararnameyi çıkarmıyor. Esnafa gelince vergi alıyorsun, ödemeyince ceza yazıyorsun, cezanın üstüne faiz yazıyorsun, milyarlarca dolar dolar vergi cennetlerinden gelecek, sıfır vergi sıfır vergi! Bunlarda ahlak var mı? Yok. Kim bunların ortağı? Yer altı dünyası.

"ÇÜNKÜ MAFYA DAHA GÜÇLÜ"

Bir bakan getirdiler. Ticaret bakanı. Geldi koltuğa oturdu kocasıyla bir firma kurdular başladılar dezenfektan satmaya bakanlığa. Hangi ahlak ya? Nüfuz ticareti diyoruz buna , suçtur bu! Ama kim suçu dinleyecek. Onlara göre koskoca bakan. O da milleti soymuş ne olacak ki. Balık baştan kokar. Şimdi araştırma önergesi veriyoruz bugün. Bu bakanla ilgili olarak. Adım gibi eminim AK Parti ve MHP el kaldırıp bunu soruşturmayın. Neden? E biz mafyanın ortağıyız buradan başlarsanız sıra mafyaya gelir. Diyecekledir. İnşallah yanılırım. İnşallah efendim olur mu biz milletin vergileriyle maaş alıyoruz, bir yerde kul hakkı yenmişse biz o kul hakkı yiyenden hesap sormak zorundayız derler. Derler mi? Diyemezler. Çünkü mafya daha güçlü. Siyaseti mafya teslim aldığında ülke düzelmez. "

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (25)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
25 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN