Kılıçdaroğlu uyarmıştı... Avrupa'dan 'Dark Web' baskını: Çok sayıda gözaltı var

Kılıçdaroğlu uyarmıştı... Avrupa'dan 'Dark Web' baskını: Çok sayıda gözaltı var

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun dün akşam yaptığı 'Dark Web' uyarısının ardından Avrupa Birliği Polis Teşkilatı (Europol), 9 ülkede yapılan Dark Web operasyonunda 288 kişinin tutuklandığını açıkladı. Operasyon sırasında 50,8 milyon eurodan fazla nakit para ile kripto paranın yanı sıra 850 kilo uyuşturucu ve 117 silahın ele geçirildiği belirtildi.

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün akşam İletişim Başkanlığı'nı uyararak "Fahrettin Altun, Serhat ve ekip arkadaşları Çağatay ile Evren; anlaşmaya çalıştığınız dark web dünyası, sizi yabancı istihbaratın eline düşürür. Cambridge Analytica'cılık oynamak sizin kapasitenizi aşar çocuklar. Son uyarımdır!" demişti.

Dark Web Türkiye'nin gündemine otururken Avrupa Birliği Polis Teşkilatı (Europol), 9 ülkede Dark Web ağına operasyon düzenlediğini ve "Monopoly Market" (Tekel Piyasası) isimli ağ üzerinden uyuşturucu satan veya satın alan 288 tutuklandığını açıkladı.

Europol’dan yapılan açıklamada, operasyon sırasında 50,8 milyon eurodan fazla nakit para ile kripto paranın yanı sıra 850 kilo uyuşturucu ve 117 silahın ele geçirildiği belirtildi. El konulan uyuşturucu arasında 258 kilogram amfetamin, 43 kilogram kokain, 43 kilogram MDMA ve 10 kilogramın üzerinde LSD ve ecstasy hapının bulunduğu açıklandı.

'SpecTor' adı verilen operasyon, Avusturya, Fransa, Almanya, Hollanda, Polonya, Brezilya, İngilstere, ABD ve İsviçre'de polisin ortak çalışması ile düzenlendi. En fazla gözaltı, 153 kişi ile ABD'de yapıldı. İngiltere'de 55, Almanya'da 52, Hollanda'da 10, Avusturya'da dokuz, Fransa'da beş, İsviçre'de iki, Polonya ve Brezilya'da birer kişi gözaltına alındı. Europol açıklamasında, söz konusu Dark Web hesaplarının arkasındaki diğer kişilerin belirlenmesi için bir dizi soruşturmanın daha sürdüğü belirtildi.

NE OLMUŞTU?

'Dark web' ağı, 14 Mayıs seçimlerinde 12 gün kala, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu tarafından gündeme getirilmişti. Kılıçdaroğlu'nun seçim sonuçlarına müdahale edileceği imasıyla yaptığı şu paylaşım sonrasında, 'dark web' Türkiye'de sosyal medyada en çok konuşulan konular arasına girmişti:

"Son 10 güne 2 gün kaldı. Ben son uyarımı yapayım. Fahrettin Altun, Serhat ve ekip arkadaşları Çağatay ile Evren; anlaşmaya çalıştığınız dark web dünyası, sizi yabancı istihbaratın eline düşürür. Cambridge Analytica'cılık oynamak sizin kapasitenizi aşar çocuklar. SON UYARIMDIR!"

İletişim Başkanı Fahrettin Altun CHP liderinin suçlamasını reddetse de, üst düzey bir CHP'li kaynak "AKP'nin bazısı dark web üzerinden olmak üzere yurtdışından çok sayıda hacker kiralandığına" dair istihbarat aldıklarını söylemişti. Kaynak, AKP'nin internet üzerinden seçim sonuçlarını değiştirme amacıyla hem Kılıçdaroğlu'nu karalamaya, hem de muhalefete yönelik “DDoS” saldırılarıyla eleştirel ve muhalif siteleri engellemeye hazırlandığını söylemişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN