Kılıçdaroğlu'ndan Bartın'daki maden faciasına ilişkin açıklama: Olası ihmallerin hesabını sormak boynumun borcu

Kılıçdaroğlu'ndan Bartın'daki maden faciasına ilişkin açıklama: Olası ihmallerin hesabını sormak boynumun borcu

Bartın'ın Amasra ilçesinde 40 kişinin hayatını kaybettiği maden faciası nedeniyle bölgeye giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Bu elim olayı takip edeceğim, olası ihmallerin hesabını sormak da boynumun borcu" dedi.

Dün akşam saatlerinde Amasra'da yaşanan maden faciasında yaşamını yitiren emekçi sayısı 40'a yükseldi. Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Engin Özkoç, Özgür Özel; Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz'un yer aldığı CHP Heyeti; bölgede incelemelerini sürdürüyor.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da yaşamını yitiren maden emekçilerinin ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazına katılmak için Ankara’dan hareket edecek.

"OLASI İHMALLERİN HESABINI SORMAK DA BOYNUMUN BORCU"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, maden ocağında yaşanan ve 40 maden işçisinin yaşamını yitirdiği patlamaya ilişkin, "Bu elim olayı takip edeceğim, olası ihmallerin hesabını sormak da boynumun borcu" açıklamasında bulundu.

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Acımız tarifsiz... Bartın’da yaşanan faciada art arda gelen acı haberler maalesef yüreğimizi dağlamaya devam ediyor. Yaşamını yitiren emekçi kardeşlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Bu elim olayı takip edeceğim, olası ihmallerin hesabını sormak da boynumun borcu!" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN