Kılıçdaroğlu'ndan Cumhur İttifakı eleştirisi: Kadına şiddeti savunan bir birlikteliğe dönüştü

Kılıçdaroğlu'ndan Cumhur İttifakı eleştirisi: Kadına şiddeti savunan bir birlikteliğe dönüştü

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu, AK Parti ile Yeniden Refah Partisi arasındaki Cumhur İttifakı'na katılma görüşmelerinde gündeme gelen 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un yürürlükten kaldırılması talebine ilişkin paylaşım yaptı. Kılıçdaroğlu, "Üzülerek görüyorum ki, Cumhur İttifakı kadına şiddeti savunan bir birlikteliğe dönüşmüştür..." ifadelerini kullandı.

AK Parti ile Yeniden Refah Partisi arasındaki ittifak görüşmelerinde 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un yürürlükten kaldırılması talebinin gündeme gelmesi tepkilere neden oldu.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhur İttifakı'nı eleştirerek "Üzülerek görüyorum ki, Cumhur İttifakı kadına şiddeti savunan bir birlikteliğe dönüşmüştür..." dedi.

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Son gelişmeler şunu net göstermiştir ki, mütedeyyin gençlerin yeri de Millet İttifakıdır. Üzülerek görüyorum ki, Cumhur İttifakı kadına şiddeti savunan bir birlikteliğe dönüşmüştür..."

NE OLMUŞTU?

YRP Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal, ’Cumhur İttifakı‘na katılmak için 30 maddelik taleplerini ilettiklerini ve “Hiçbir problem yok” yanıtını aldıklarını söylemişti. YRP’nin taleplerinden biri de ‘Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunu’nun değiştirilmesi.

YRP, şart listesinin 15’inci maddesinde bu isteği şöyle dile getirmişti:

“İstanbul Sözleşmesi’nin iptalinin TBMM’de de oylanması ve uzantısı 6284 sayılı yasanın aile bütünlüğünü bozucu hükümlerinin ayıklanması.”

Buna karşılık Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’tan şu açıklama gelmişti:

“6284 sayılı kanunun ruhuyla ve mevcudiyetiyle varlığı son derece önemlidir. Varlığının tartışmaya açılması dahi bizce kabul edilemez.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN