Kılıçdaroğlu'ndan 'Muhalefet kazanırsa AB göçmen anlaşması ne olacak?' haberine yanıt: Önce Türkiye

Kılıçdaroğlu'ndan 'Muhalefet kazanırsa AB göçmen anlaşması ne olacak?' haberine yanıt: Önce Türkiye

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa merkezli haber kanalı Euronews’te yayınlanan “Seçimi muhalefet kazanırsa Türkiye’nin AB ile yaptığı göçmen antlaşmasının akıbeti ne olacak?” başlıklı makaleye yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, “Bu meselede başından beri çok nettim. Önce Türkiye” cevabını verdi.

Türkiye’nin AB ile yaptığı göçmen antlaşması kapsamında milyonlarca Suriyeli Edirne’nin ötesine geçemiyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı adayı gösteren Millet İttifakı’nın iktidara gelmesi halinde göçmen ve sığınmacı politikalarında değişikliğe gitmesi bekleniyor.

Cumhur İttifakı yönetiminde milyonlarca Suriyeli ve Afgan düzensiz göçmeninin Avrupa’ya geçişine set çeken Ankara’nın, muhalefetin göreve gelmesi durumunda nasıl bir politika değişikliğe gideceği Avrupa’da da merak konusu.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “Seçimi muhalefet kazanırsa Türkiye’nin AB ile yaptığı göçmen antlaşmasının akıbeti ne olacak?” başlıklı makaleyi yayınlayan Euronews’e sosyal medyadan cevap verdi. Kılıçdaroğlu, “Bu meselede başından beri çok nettim. Önce Türkiye” cevabını verdi.

Kılıçdaroğlu'nun paylaşımı şu şekilde:

"I've been very clear about this issue from the beginning. first."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN