Kılıçdaroğlu'ndan ortak liste açıklaması: Beklentim bir bütün halinde katılmak

Kılıçdaroğlu'ndan ortak liste açıklaması: Beklentim bir bütün halinde katılmak

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, Trabzon'da gazetecilere açıklamalarda bulundu. Ortak listeye yönelik açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Beklentim ittifakın bir bütün halinde katılması olur. Temennim o. " dedi.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün ilk seçim mitingini yaptığı Trabzon'da mitingin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Amerika'nın Sesi Hilmi Hacaloğlu'nun haberine göre; ortak liste temennisinde bulunan Kılıçdaroğlu, "Beklentim ittifakın bir bütün halinde katılması olur. Temennim o." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle;

“Doğrusunu isterseniz çok ayrıntı bilmiyorum. Beklentim ittifakın bir bütün halinde katılması olur. Temennim o. Samimi söylüyorum listelerle ilgili hiçbir bilgim yok. Görüşmeler sürüyor, ‘tek tek mi girelim ayrı ayrı mı girelim, farklı kombinezonlarla mı girelim’ bu konularda genel başkanlar değil ikinci adamlar çalışıyor. Biz Altılı Masa’da konuşurken, parlamentodan bakan almama yönünde bir karar aldık. Kendi aramızda bunu liderler, kendi yönetim kadrolarını aktardılar, ben de aktardım. Yani bakan olmak isteyen milletvekili adayı olmayacak. Yani onlar yine oturulur, görüşülür. O tamamen irade onlara bırakıldı. Çünkü parlamentodaki dengeler kritik olabilir. Oradan milletvekili alıp bakan yaptığımız zaman sayısal olarak sıkıntıya düşebiliriz diye böyle bir karar aldık. Yazılı hale getirmedik ama ilke olarak böyle bir karar aldık. O çerçevede ‘Ben bakan olmak istiyorum’ diyenler var, ‘milletvekili de olmak istemiyorum bakan da, yeter’ diyen arkadaşlar da var.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN