Kılıçdaroğlu'ndan yeni 'Sana söz' videosu: Cumhurbaşkanı olarak beni eleştirebileceksiniz

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yeni bir seçim kampanyası videosu daha paylaştı. "Cumhurbaşkanı olarak beni rahatlıkla eleştirebileceksiniz." diyen Kılıçdaroğlu, paylaşımında Erdoğan'ı işaret ederek "O, bugüne dek 200 bin kişiye soruşturma açtırdı. En acısı, yalnızca 2021 yılında 305 çocuğu dava etti. Çocukların 101’i 12-14 yaş arasındaydı. Korkunç travmalar yaşattı çocuklara. Ben asla bunları yapmayacağım." ifadelerini kullandı.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından seçim kampanyası videolarını paylaşmaya devam ediyor.

Kılıçdaroğlu, #SanaSöz etiketi kullandığı paylaşımda "Cumhurbaşkanı olarak beni rahatlıkla eleştirebileceksiniz. O, bugüne dek 200 bin kişiye soruşturma açtırdı. En acısı, yalnızca 2021 yılında 305 çocuğu dava etti. Çocukların 101’i 12-14 yaş arasındaydı. Korkunç travmalar yaşattı çocuklara. Ben asla bunları yapmayacağım. #SanaSöz" notunu düştü.

Kılıçdaroğlu videoda, "Millet İttifakı iktidarında beni özgürce ve korkmadan eleştirebileceksin. Eleştirdiğin için asla ve asla başına bir iş gelmeyecek." ifadelerini kullandı

Kılıçdaroğlu'nun paylaşımı şu şekilde:

Adalet Bakanlığı verilerine göre, 2014’te 110 olan cumhurbaşkanına hakaret davası, 2021’de 9 bin 168’e çıktı. 2014’te 18 yaş altındaki yalnızca bir çocuk hakkında dava açılırken, bu sayı 2021’de 305’e yükseldi. Son sekiz yılda cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla açılan soruşturma sayısı 200 bine dayanırken dava sayısı ise 44 bin 675 oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN