Kılıçdaroğlu'nun 'Aleviyim' çıkışına siyasilerden destek

Kılıçdaroğlu'nun 'Aleviyim' çıkışına siyasilerden destek

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya hesabından "Alevi" başlığıyla paylaştığı ve "Ben Aleviyim. Hak Muhammed Ali inancı ile yetişmiş samimi bir Müslümanım... Allah'ın verdiği bir canım var, kul hakkı yemem" ifadelerini kullandığı video mesaja muhalefet liderlerinden ve siyasilerden destek geldi: Kimlikleri değil başarıları, ayrışmaları değil ortak hayallerimizi konuşma zamanı...

Millet İttifakı’nın ortaklarından ve Cumhurbaşkanı Adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından "Alevi" başlığı ile bir video paylaştı. 16 saatte 300 bin beğeni alan video, Kılıçdaroğlu’nun paylaştığı en fazla etkileşim alan videoları arasına girdi.

2023 seçiminde ilk kez oy verecek gençlere seslenen Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"İlk oyunu verecek olan sevgili evlatlarım, ben Aleviyim. Hak Muhammed Ali inancı ile yetişmiş samimi bir Müslümanım... Allah'ın verdiği bir canım var, kul hakkı yemem. Harama el uzatmam. Atatürk'ün bize armağan ettiği bu güzel ülkede her şeyden uzak ve yoksul bir evde doğdum. Cumhuriyet'in bize verdiği fırsatlar sayesinde okudum, mesleğim oldu, ailemi kurdum. Kimliklerimiz bizi biz yapan varlığımızdır. Ve elbette onurla sahip çıkmamız gerekir, onları seçemeyiz. Onlarla doğarız, büyürüz ve yaşarız. Ancak hayatta seçebileceğimiz çok önemli şeyler var. İyi bir insan olmayı, dürüst olmayı, ahlaklı olmayı, vicdanlı olmayı, erdemli ve adil olmayı seçebiliriz. Daha iyi bir yaşamı özgür ve zengin bir ülkede yaşamayı seçebiliriz. Ve bu seçimlerimiz hem bizi, hem içinde bulunduğumuz toplumu hızla değiştirebilir."

DAVUTOĞLU: KILIÇDAROĞLU SON DERECE SAMİMİ BİR ŞEKİLDE İFADE ETTİ

Millet İttifakı'nın ortaklarından Kılıçdaroğlu'nun o ifadelerine art arda destek geldi. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, katıldığı bir televizyon programında Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Alevi' paylaşımına "14 Mayıs'ta seçimi kazanmamız bizim için gerçek bir devrim niteliği taşır. Sayın Kılıçdaroğlu'nun son derece samimi şekilde ifade ettiği hususlara katılıyorum. Bana da 'Nasıl şu partiye oy isterseniz' diye şeyler geliyor. Onlara şunu anlatmaya çalışıyorum. Pazarcık'ta da deprem oldu Elbistan'da da oldu. Türk, Kürt, Sünni, Alevi aynı binada enkaz altında kaldı. İnsan olmak önemli." sözleri ile destek verdi.

BABACAN: HERKES BU ÜLKENİN EŞİT VE ONURLU VATANDAŞI OLACAK

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, ''Kimlikler üzerinden ayrıştıran zihniyeti reddediyoruz. Türk-Kürt-Laz-Çerkes hiç fark etmez, Sünni-Alevi fark etmez, Yaşam tarzıymış, şuymuş, buymuş hiçbir ayrım olmaksızın; Herkes bu ülkenin eşit ve onurlu vatandaşı olacak, @kilicdarogluk Cumhurbaşkanı olacak.'' ifadelerine yer verdi.

SAADET : BU ÇARPIK DÜZENE HEP BİRLİKTE SON VEREBİLİRİZ

Saadet Partisi ise, Kılıçdaroğlu'nın videosunu alıntılayarak, ''Kutuplaşmayı, ötekileştirmeyi ve “kimlik siyaseti”ni değil güzel âhlakı, adaleti, hakkaniyeti ve samimiyeti seçerek, bu çarpık düzene hep birlikte son verebiliriz.'' notunu düştü.

GÜLTEKİN UYSAL: KALP TEMİZ OLURSA, DİLDEN GÜZEL SÖZLER ÇIKAR

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da, videoyu alıntılayarak, "Şah-ı Merdan Hz. Ali ne güzel buyurmuş; "Kalp temiz olursa, dilden güzel sözler çıkar" notunu kullandı.

İMAMOĞLU: KİMLİKLERİ DEĞİL BAŞARILARI KONUŞMA ZAMANI

İBB Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu da Kılıçdaroğlu'na destek verdi. İmamoğlu paylaşımında, "Kimlikleri değil başarıları, ayrışmaları değil ortak hayallerimizi konuşma zamanı. Biz milletçe biriz, 13. Cumhurbaşkanımızın sözlerine ben de imzamı atıyorum." ifadelerini kullandı.

ERCÜMENT AKDENİZ: MEZHEP KIŞKIRTMASINA YETER ARTIK!

Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, sosyal medya hesabı üzerinden Kılıçdaroğlu'na destek verdi. Akdeniz, "Kemal Beyin “Ben Aleviyim” çıkışı önemlidir, değerlidir" ifadelerini kullandı.

Mezhep kışkırtmalarına 'yeter artık' diyen Akdeniz, "Türk’ü, Kürt’ü, Alevi’si, Sünni’si ile tüm halk tek adam yönetiminden kurtulmalıdır" dedi.

TUNÇ SOYER: DEĞİŞİM SENİN ELİNDE

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, gençlere, ''Değişim senin elinde canım kardeşim'' sözleriyle seslenerek seçimi işaret etti.

İstanbul'dan aday gösterilen Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın da, ''Cumhurbaşkanı Adayımız Sn. Kılıçdaroğlu’nun samimi Müslümanlara ve tüm gençlerimize yaptığı bu samimi çağrı çok kıymetli. Alevi-Sünni, Türk-Kürt, sağ-sol, liberal-muhafazakar… Her birimiz “ahlak ve adalet” zemininde bir araya gelebiliriz, gelmeliyiz.'' ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN