Kılıçdaroğlu’nun DEVA Partili isimlerle görüşmesine Babacan'dan ilk yorum: Üzüldük ve şaşırdık

Kılıçdaroğlu’nun DEVA Partili isimlerle görüşmesine Babacan'dan ilk yorum: Üzüldük ve şaşırdık

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun DEVA Partili başkanlarla yaptığı gizli görüşmeye ilişkin açıklamada bulundu. İlçe başkanlarının Kılıçdaroğlu'yla görüşeceğini bilmediğini belirten Babacan, "Salı günü saat 15:00 civarı öğrendim. İlk öğrendiğimizde üzüldük ve şaşırdık" ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun DEVA Partisi ilçe başkanlarıyla yaptığı görüşmeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Babacan açıklamasında, "İlçe başkanlarımızın bir süredir ayrılma hazırlığı içinde olduğunu biliyorduk. Sayın Kılıçdaroğlu’yla bir araya geleceklerini bilmiyorduk. Salı günü saat 15:00 civarı öğrendim. İlk öğrendiğimizde üzüldük ve şaşırdık" ifadelerini kullandı.

Babacan'ın konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:

"İlçe başkanlarımızın bir süredir ayrılma hazırlığı içinde olduğunu biliyorduk. Sadece ben değil genel merkezde bilinen bir bilgi bu. Ama geçtiğimiz cumartesi günü Kılıçdaroğlu ve ilçe başkanlarımızın bir araya geleceğiyle ilgili bir bilgi bizde yok. Bunu salı günü öğleden sonra 3 civarında bu konu benim önüme geldi. Önce ‘Doğru değildir herhalde’ dedik.

Dün akşam saatlerinde Sayın Kılıçdaroğlu, sözcümüzü aramış ve kendisine bir izahta bulunmuş. Bana da selamlarını iletmiş, en kısa zamanda görüşme niyetini ifade etmiş. Burada önemli olan iki kişi arasındaki bu görüşme değil, kamuoyuna net bir açıklama vermektir. Beklediğimiz budur. Siyasi nezaket gereği de kamuoyuna açık net bir açıklama duymak hakkımız."

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul’da DEVA Partisi’nin bazı ilçe başkanlarıyla gizlice görüştüğü, bu isimlere CHP'de kadro teklif edildiği ileri sürüldü.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, söz konusu ziyarete tepki gösterdi. CHP lideri Kılıçdaroğlu'na seçim öncesinde DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi’ne verilen 39 milletvekilinin hatırlatmasını yapan Emir şu ifadeleri kullandı:

"Sağın ıskartaya çıkmış, siyasi yaşamını tüketmiş aktörlerine partimizin önemli koltukları ikram edilerek sağdan oy alamayacağımızın onlarca örneğini yaşayarak gördük. Yerel seçim öncesinde Deva partili ilçe başkanlarının partimize devşirilmesinin arka planında siyasal/ideolojik bir yakınlaşma olduğunu düşünmek için hiç bir nedenimiz yok. Yeni bir “39 vekil vakası” hazırlığının yapıldığından kaygılıyız. Partimiz bir evvel kendi ilkelerine ve değerlerine dönmek zorundadır. Değişim şarttır."

Görüşmeye dair ilk tepkisi “Yazık, Yakışmadı Kemal Bey” şeklinde olan DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, T24’e yaptığı açıklamada, “Ali Bey de inanamadı, üzüldü bu hadiseye. Aradık başkanları, onlar da teyit ettiler. Cumartesi günü sabah kahvaltı yapmışlar. ‘Bize değer verdi yanımıza geldi, bizi dinledi’ dediler. ‘Dolayısıyla istifa edip, cumartesi istifa edip CHP’ye katılım yapmayı düşünüyoruz’ dediler. Bir kenara not ediyoruz” demişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN