Kılıçdaroğlu'nun ziyaret ettiği Hülya Gültepe konuştu: Aylık 300 lira ile nasıl geçinelim?

Kılıçdaroğlu'nun ziyaret ettiği Hülya Gültepe konuştu: Aylık 300 lira ile nasıl geçinelim?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'da ziyaret ettiği, 10 aydır evinin elektriği kesik olan Hülya Gültepe yaşadıklarını anlattı. Sadece dul maaşıyla geçindiğini belirten Gültepe, "Günde 10 lira, ayda 300 liraya nasıl geçinelim?” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz günlerde Ankara'nın Mamak ilçesinde ziyaret ettiği, 10 aydır evinin elektriği borçtan dolayı kesik olan Hülya Gültepe yaşadıklarını anlattı. Eşinin kalp krizi sonucu vefat ettiğini söyleyen Gültepe, sadece dul maaşıyla geçindiklerini söyledi.

Sözcü'den Yavuz Alatan'ın haberine göre; doğalgazı da kesik olan Hülya Gültepe'nin eşi kalp krizi sonucu vefat etti. 1900 lira dul maaşı alan ve 3 çocuğu olan Gültepe, 9 yıl temizlik görevlisi olduğu hastaneden çıkartıldı.

AYDA 300 LİRAYA NASIL GEÇİNELİM?

Geçinemediğini söyleyen Gültepe, “950 lira kira veriyorum. Eşimin kefil olduğu borçtan dolayı da 650 lira ödemem var. Elimize 300 lira kalıyor. Günde 10 lira, ayda 300 liraya nasıl geçinelim?” dedi.

Gültepe şöyle konuştu:

“Ankara Mamak'ta, hayatın ve şehrin sınırındayız, evimizin ilerisi uzun boş araziler... Yıllar önce bir umut ile Van'dan geldik, bu tutunduğumuz son adres ama umut yok, sabrımız da kalmadı. Çocuklarımla birlikte karanlıktayım. Çocuk karanlıkta nasıl ders çalışacak? Kapısı açık bir buzdolabımız var, bozulacak bir şey zaten alıp koyamıyoruz. Elektrik yok, süs gibi duruyor. Piknik tüpü ile yemek yapıyoruz. Devlet yetkililerine 40 kez dilekçe yazdım. Ne bir cevap geldi ne de elini uzatan oldu. İş bulamıyorum ama Suriyeli ve Iraklılara iş var.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN