Kılıçdaroğlu'nun evinin elektriği kesildi: 'Faturamı ödemeyeceğim' demişti

Zamlar çekilene kadar "faturaları ödemeyeceğini belirterek vatandaşların da ödememesi" yönünde çağrıda bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, evinin elektriğinin kesildiğini duyurdu. Kılıçdaroğlu, ''Eşimden az önce haber geldi, bugün elektriğimizi kesmişler. Buna maruz kalan milyonlar için çıktım bu yola. Bu eylemim bir sivil itaatsizlik çağrısı değildir. Bir direniştir. Eylemim ülkenin karanlıkta kalan ailelerine, çocuklarına ses olmak içindir.'' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni yılla birlikte art arda gelen elektrik zamlarının ardından Şubat ayında protesto amacıyla faturasını ödemeyeceğini açıklamıştı. Şubat, Mart ve Nisan ayı faturalarını ödemeyen Kılıçdaroğlu'nun evinin elektriği bu sabah EnerjiSA ekiplerince kesildi.

Yönetmelik kapsamında 65 yaş üstü vatandaşlara üç ay süre tanındığı için Kılıçdaroğlu'nun evinin elektriği bugüne kadar kesilemiyordu.

teb-001.jpg

"EYLEMİM ÜLKENİN KARANLIKTA KALAN AİLELERİNE, ÇOCUKLARINA SES OLMAK İÇİNDİR"

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Eşimden az önce haber geldi, bugün elektriğimizi kesmişler. Buna maruz kalan milyonlar için çıktım bu yola. Bu eylemim bir sivil itaatsizlik çağrısı değildir. Bir direniştir. Eylemim ülkenin karanlıkta kalan ailelerine, çocuklarına ses olmak içindir" ifadelerini kullandı.

CHP O ANLARI PAYLAŞTI

CHP’nin resmi sosyal medya hesabından, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun evinin elektriğinin EnerjiSA'ya bağlı ekipler tarafından kesildiği anların videosu paylaşıldı. Paylaşımda “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Sayın Selvi Kılıçdaroğlu’nun ev elektriği, yetkililer tarafından kesildi” denildi. Paylaşılan tutanağa göre elektrikler bugün saat 11.21’de kesildi.

Paylaşımda “Borç Nedeniyle Kesme ve Mühürleme Tutanağı” da yer aldı. Selvi Kılıçdaroğlu’nun adının yazıldığı tutanakta şu bilgiler yer alıyor:

"Sayın müşterimiz elektrik tüketim borcunuzu zamanında ödemediğiniz için Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği’nin ilgili hükümleri doğrultusunda enerjiniz kesilerek kesme noktası mühür altına alınmıştır. Vadesi geçmiş tüm borcunuzu ödemeniz halinde elektriğiniz şirketimizce açılacaktır. Bu işlemden dolayı oluşan kesme açma bedeli 28. 67 TL (KDV dahil) bundan sonraki ilk faturanıza yansıtılacaktır. Şirketimiz bilgisi dışında kesilen elektriğin açılması veya açtırılması ‘Kaçak Elektrik Kullanma’ kapsamında değerlendirilecektir. Borç tutarı güncel borcunuzun tamamını içermeyebilir. Enerjinizin açılması için borçların tamamının ödenmesi gerekmektedir.”

“İDARE EDECEĞİZ ÖNEMLİ DEĞİL”

Evdeki elektriğin kesilmesine ilişkin açıklama yapan Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu da, “Biz zaten ödeyemeyecek durumda değildik. Ama dört milyon aile var, elektriği kesik. Onlarla dayanışma içinde olalım, dedik. İdare edeceğiz önemli değil” dedi.

ENERJİ-SEN: ACİL KAMULAŞTIRMA

Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun evinin elektriğinin kesilmesiyle ilgili “Bu işin tek çözümü var. acil kamulaştırma. Acil kamulaştırma hayata geçtiği takdirde ne kapımıza gelen faturalar bu kadar yüksek olacaktır, ne sanat üreten kurumların elektriği kesilecektir, ne de güvenceli çalışma talebinin önüne geçilip hakkını arayan işçiler işten atılmayacaktır” dedi.

DİSK’e bağlı Enerji-Sen’in Genel Başkanı Süleyman Keskin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun evinin elektriğinin kesilmesiyle ilgili açıklama yaptı. Keskin, şunları söyledi:

“Biz biliyoruz ki 4 haftadır Başkent Elektrik önünde işe dönme mücadelesi verirken bugün bu elektrikleri kesenler, kapımıza yüksek faturaları gönderenler, bizleri de sendikal tercihimizden dolayı işten atanlarla aynı kişiler. Şunu da biliyoruz, sanat üretmek için Moda Sahnesi’nde tiyatro emekçileri bir araya geldiklerinde yüksek faturalar karşısında ödeyemedikleri için oranın da elektriklerini kesenlerle aynı kişiler. Bu yürütülen mücadeleler elbette bir noktada buluşması gerekiyor. Bu işin tek çözümü var. Acil kamulaştırma. Acil kamulaştırma hayata geçtiği takdirde ne kapımıza gelen faturalar bu kadar yüksek olacaktır, ne sanat üreten kurumların elektriği kesilecektir, ne de güvenceli çalışma talebinin önüne geçilip hakkını arayan işçiler işten atılmayacaktır.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (52)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
52 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN