Bakan Dönmez'den Kılıçdaroğlu'na 'elektrik' cevabı

Bakan Dönmez'den Kılıçdaroğlu'na 'elektrik' cevabı

Bakan Dönmez, faturasını ödemediği için elektriği kesilen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 4 milyon hanenin elektriğinin kesik olduğu yönündeki söylemlerini yalanladı. Dönmez, "Kılıçdaroğlu'nun bugün 4 milyon hanenin elektriği kesikmiş gibi oluşturmaya çalıştığı söylem algıdır, manipülasyondur, çarpıtmadır. Bugün itibarıyla tüm abone gruplarında elektriği kesik abone sayısı 278 bindir" ifadelerini kullandı.

Peş peşe gelen elektrik zamlarının ardından protesto amacıyla faturasını ödemeyeceğini açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun evinin elektriği dün sabah EnerjiSA ekiplerince kesildi.

Şubat ayında sosyal medya hesabından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, zamlar geri alınana kadar faturasını ödemeyeceğini duyurmuştu. Kılıçdaroğlu o dönemden bu yana Şubat, Mart ve Nisan ayı faturalarını ödemedi. Yönetmelik kapsamında 65 yaş üstü vatandaşlara üç ay süre tanındığı için Kılıçdaroğlu'nun evinin elektriği bugüne kadar kesilemiyordu.

Kılıçdaroğlu Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "Eşimden az önce haber geldi, bugün elektriğimizi kesmişler. Buna maruz kalan milyonlar için çıktım bu yola. Bu eylemim bir sivil itaatsizlik çağrısı değildir. Bir direniştir. Eylemim ülkenin karanlıkta kalan ailelerine, çocuklarına ses olmak içindir" paylaşımını yapmıştı.

'4 MİLYON HANEDE NASIL OLUR DA ELEKTRİK OLMAZ?'

Kılıçdaroğlu bu sabah da Fox TV'de yaptığı açıklamada, "4 milyon hanenin elektriği kesildi 2021 yılında, 4 milyon hane çocukları ile beraber, eşler, karanlığa mahkum edildiler. 21. yüzyılın Türkiye'sinde, nasıl olur da 4 milyon hane, aile, abone elektriksiz kalır? Bunu içime sindiremiyorum. Ki bu rakamlar 2021 yılına ait rakamlar. Bunu 2022'nin başından itibaren gelen olağanüstü zamları da kattığınızda bu rakamın çok daha büyük olduğunu düşünüyorum. Ama maalesef bunlar yayınlanmıyor. Korkuyorlar yayınlamaya" ifadelerini kaydetti.

BAKAN DÖNMEZ'DEN YALANLAMA

Kılıçdaroğlu'nun '4 milyon hanede elektrik yok' sözlerine ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den cevap geldi.

Bakan Dönmez'in Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Sn. Kılıçdaroğlu'nun bugün 4 milyon hanenin elektriği kesikmiş gibi oluşturmaya çalıştığı söylem algıdır, manipülasyondur, çarpıtmadır. Bugün itibarıyla tüm abone gruplarında elektriği kesik abone sayısı 278 bindir. Bu da toplam abone içinde %0.6'dır.'' ifadelerini kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN