Kimse bunu beklemiyordu: Kar yağışı geliyor!

Kimse bunu beklemiyordu: Kar yağışı geliyor!

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelerde deprem bölgesi için kuvvetli yağış uyarısı yapılırken, Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten'den çarşamba ve perşembe günü için şaşırtan bir uyarı geldi. Ökten, sıcaklığın gece saatlerinde buzlanma seviyesinin altına ineceğini belirterek, sürpriz kar yağışları olacağını söyledi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, güncel hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Akdeniz'in iç ve doğu kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek olan yağışların; öğle saatlerinde Diyarbakır, akşam ve gece saatlerinde Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Şanlıurfa çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

HAVA SICAKLIĞI

Sıcaklığın yurdun kuzey ve iç kesimlerinde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde normallerinin 2-4 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

RÜZGAR

Rüzgarın yurdun batısında kuzeyli, doğusunda güneyli yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette esmesi bekleniyor.

KAR YAĞIŞI UYARISI

Birçok bölge için sağanak yağışa işaret edilirken, Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten'den ise dikkat çeken bir uyarı geldi. Ökten, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Çarşamba ve Perşembe günleri kış geri dönüyor. Sıcaklıklar geceleri buzlanma seviyesinin altına iniyor. Sürpriz kar yağışları olacak. Çiftçilerimiz de don hadisesine karşı tedbirli olmalı. Açık mavi yerlerde buzlanma, koyu mavi yerlerde kuvvetli buzlanma olacak..." ifadelerini kullandı.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

24 MART 2023 CUMA GÜNÜ

1-003.jpg

25 MART 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

1-004.jpg

26 MART 2023 PAZAR GÜNÜ

1-005.jpg

27 MART 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

1-006.jpg

28 MART 2023 SALI GÜNÜ

1-007.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN