Kimsenin gitmek istemediği şehirler altın oldu! İşte Türkiye'nin en ucuz illeri: Kriz sonrası tersine göç başladı

Kimsenin gitmek istemediği şehirler altın oldu! İşte Türkiye'nin en ucuz illeri: Kriz sonrası tersine göç başladı

Kimse bu şehirlere gitmek istemiyordu, şimdi ise o şehirler altın oldu! İşte Türkiye'nin en ucuz illeri: Kriz sonrası resmen tersine göç başladı...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye'nin yaşam maliyeti en düşük şehirlerini belirledi. Konut, gıda ve ulaşım gibi temel ihtiyaçların maliyetlerinin düşük olduğu şehirler öne çıktı. İşte Türkiye'nin en uygun fiyatlı 5 şehri:

TÜRKİYE'NİN EN UCUZ 5 KENTİ

Havası en temiz il Ardahan, en kirli il ise Iğdır - Gazete Haberleri

  1. Ağrı Ağrı, özellikle konut kiraları ve günlük yaşam maliyetleri açısından ekonomik bir şehir olarak dikkat çekiyor. Ağrı Dağı'nın eteklerinde bulunan şehir, 1.632 m rakıma sahip.

  2. Kars Kars, hem kış turizmi ile tanınan hem de uygun yaşam maliyetleri sunan bir şehir. Bölgede konut kiraları diğer bölgelere göre daha ekonomik.

  3. Iğdır Tarım ve hayvancılığın yoğun olduğu Iğdır, gıda fiyatlarının uygun olduğu bir şehir olarak öne çıkıyor. Şehir merkezi, 3 beldeden ve 49 köyden oluşuyor.

  4. Ardahan Ardahan, Türkiye'nin kuzeydoğusunda, Gürcistan sınırına yakın bir konumda bulunuyor. Geniş meraları ve uygun iklimi ile hayvancılık için ideal bir şehir.

  5. Mardin Mardin, tarihi dokusu ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra düşük yaşam maliyetleri ile bilinen bir şehir. Gastronomik değerleri ve koruma altındaki tarihi yapılarıyla öne çıkıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN