Kiraya çözümü taşınmak oldu! Her gün okula uçakla gelip gidiyor

Kiraya çözümü taşınmak oldu! Her gün okula uçakla gelip gidiyor

Kira artışlarına öyle bir çözüm buldu ki her gün okula uçakla gelip gidiyor. Üniversite son sınıfta ekonomi öğrencisi olan Tim Chen, Ölçtü biçti çareyi kendi evine dönmekte buldu. Üşenmeden her gün 2 saat uçak yolculuğu yaparak derslerine yetişiyor.

Kanada'nın Vancouver şehrinde üniversite son sınıf ekonomi öğrencisi olan Tim Chen, yüksek kiralar nedeniyle çözümü aile evine taşınmakta buldu. Calgary'deki evinden okula gidip gelen Chen yaklaşık 2 saatlik uçak yolculuğu ile birlikte derslerine yetişiyor.

KİRA YERİNE YOL PARASI ÖDÜYOR

Kanada'nın Vancouver'daki kira fiyatlarının artışı herkesin çilesi haline dönüştü. Özellikle öğrenciler için büyük bir problem haline dönüşen kira fiyatlarına üniversite son sınıf öğrencisi Tim Chen, ilginç bir yöntem buldum. 2.500 dolara çıkan kira fiyatlarının ardından ailesinin yanına dönen Tim Chen, 430 kilometre uzaklıktaki Calgary’e geri döndü. Yol problemine uçak yolculuğu ile çözüm bulan Chen, bir saat 40 dakikalık uçak yolculuğuna toplam 110 dolar ödüyor.

tim-chen-ucak.jpg

CTV News'e konuşan Chen, haftada iki kez gidiş dönüş uçuş başına yaklaşık 150 Dolar ödeme yaptığını ifade etti. Ayda yaklaşık 1200 dolar ödeme yaptığını ifade Tim Chen, "Bu rakam, şehirdeki tek yatak odalı bir dairenin ortalama kirasının yarısı kadar" dedi.

ucakla-okula-gidip-geliyor.jpg​​​​​​​

Chen, "Ben her gün okula gitmiyorum, haftada sadece iki derse katılım zorunlu. Toplamda 3 saat dersim var ve dersten sonra otobüse binip havalimanına gidiyorum ve oradan da eve gidiyorum" sözlerini aktardı. Mayıs ayında mezun olacağını belirten Tim Chen, bu durumun otobüs yolculuğundan hiçbir farkı olmadığını aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN