İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kırmızı bültenle aranan 5 kişinin Gürcistan’da yakalanarak Türkiye’ye iade edildiğini duyurdu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yerlikaya, “Kırmızı bültenle aradığımız 5 suçluyu daha ülkemize getirdik. Bizden kaçamayacaklar. Bu kabine dönemimizde 369 suçlunun ülkemize iadesini sağladık” ifadelerini kullandı.
Yerlikaya'nın verdiği bilgiye göre, uluslararası seviyede kırmızı bültenle aranan A.A.Y, A.D. ve O.Ç. ile ulusal seviyede aranan İ.K. ve G.Y, Gürcistan'da yakalanarak Türkiye'ye teslim edildi. A.A.Y’nin çocuğun nitelikli cinsel istismarı ile cebir, tehdit veya hileyle kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, A.D’nin ise adam öldürme, tasarlayarak öldürmeye teşebbüs, hükümlü veya tutuklunun kaçması, hakaret, yaralama, ruhsatsız silah bulundurma ve silahla tehdit suçlarından arandığı belirtildi. O.Ç'nin görevi yaptırmamak için direnme, İ.K’nin yangın, su baskını, bombalama ya da nükleer, biyolojik, kimyasal silah kullanarak öldürme, G.Y’nin ise FETÖ üyeliği suçlamalarıyla arandığı aktarıldı.
İade işlemlerinin, Adalet Bakanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol-Europol Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirildiğini vurgulayan Yerlikaya, “Hangi bültenle aranırsa aransın, hangi ülkeye kaçmış olursa olsun, terör örgütü üyelerini, organize suç örgütü mensuplarını ve zehir tacirlerini tek tek yakalayıp ülkemize geri getireceğiz. Türk polisinden kaçamayacaklar” dedi.
Yerlikaya, operasyona katkı sağlayan Adalet Bakanlığı personeline, Interpol-Europol Daire Başkanlığına ve Artvin ile Ardahan Emniyet Müdürlüklerine teşekkür etti.
“Kırmızı Bültenle Aradığımız 5 Suçluyu Daha Ülkemize Getirdik. Bizden Kaçamayacaklar. Bu kabine dönemimizde 369 suçlunun ülkemize iadesini sağladık”
— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) June 12, 2025
???? Kırmızı Bültenle uluslararası seviyede aranan A.A.Y., A.D. ve O.Ç.,
Ulusal seviyede aranan İ.K. ve G.Y. isimli şahıslar… pic.twitter.com/nxD04P8Ldh
