Kırmızı et fiyatları gram altınla yarışıyor! Fiyatı gören gözlerine inanamıyor: Artık çok lüks

Kırmızı et fiyatları gram altınla yarışıyor! Fiyatı gören gözlerine inanamıyor: Artık çok lüks

2023 yılı ile birlikte et fiyatlarına zam üstüne zam yapılırken neredeyse altın fiyatına et alır olduk. 1 gram altına 600 TL'lik bonfile edilen sadece 2 kilo alınabilirken vatandaşlar da artan fiyatları Tepki göstermeye devam ediyor. 6 ay önceki fiyatları işaret eden esnaf, şimdiki fiyata kıyasla yüksek oranda kar edileceğini söylüyor. İşte et fiyatlarındaki son gelişmeler…

Hem vatandaşlar hem de Kasaplar artan et fiyatlarına tepki gösterirken 1 kilogramlık kuzu pirzolanın kilosu 450, 1 kilogramlık bonfilenin fiyatı ise 600 TL'ye ulaştı. Artan fiyatlar sonrasında 1200 TL ile 1230 TL arasında değişen gram altın fiyatı ile vatandaşlar yalnızca 2 kilo bonfile et alabiliyor. Fiyatların haddi hesabı olmazken Kasaplar da bonfileleri tezgaha çıkarmaya korkar oldu. İşte et fiyatlarındaki son gelişmeler…

ET FİYATLARI ALDI BAŞINI GİDİYOR

TV100’e konuşan bir kasap, dana bonfileyi tezgaha çıkarmaya korkar olduklarını söyledi. Kilosunun 600 ile 620 TL'ye ulaştığını belirten esnaf, bir bonfilenin yaklaşık 2 kilo geldiğini vurguladı. Bonfile et fiyatlarının 1300 TL ile 1400 TL ile bandında yer aldığını belirten esnaf kuzu pirzolanın kilosunun geçtiğimiz ay 340 TL olduğunu aktardı. Şimdi verdim müşterilerin ne sorduğunu ne de kendilerinin eve götürdüğünü belirten esnaf fiyatların çok yüksek olduğunu dile getirdi.

et-antrikot.jpg

6 AY ÖNCEKİ FİYAT ŞİMDİ ALTIN DEĞERİNDE

Et fiyatları hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulunan kasap, Trakya'da dananın kalmadığını aktardı. Etlere gözü gibi baktıklarını belirten kasap esnafı, şimdilerde daha çok dikkat ettiklerini aktardı. 6 ay önceki fiyatları kıyasla bir hesaplama yaptıklarına aktaran esnafa “Eğer biz 6 ay önce antrikot alıp dolaba atsaydık, dondurucuya bugün çıkarsaydık, dolardan ve altından daha fazla kâr ediyormuşuz. Arkadaş hesapladı” ifadelerini dile getirdi.

Et fiyatları vatandaşları da zor durumda bırakırken 450 TL'lik bonfile fiyatına bir vatandaş “Ne yapalım? Parası olan alır, parası olmayan almaz” yorumunda bulundu.

et-fiyatlari.jpg

FİYATLAR SABİTLENİYOR

Geçtiğimiz günlerde vatandaşları sevindiren bir açıklama yapıldı. Et fiyatları için sabit fiyat kararı alınırken vatandaşlar da konu hakkındaki detayları araştırıyor. Türkiye genelinde hizmet veren Türkiye Tarım Market zincirleri ile ESK ortak bir projeye imza attı. Anlaşma kapsamında ambalajlı kıymanın kilogram fiyatı 140 TL, kuşbaşının kilogram fiyatı 150 TL olarak açıklandı. Ardından İstanbul'da PERDER’de kampanyaya dahil oldu. PERDER üyesi olan mağazalarda kıymanın kilogram fiyatı 190 TL, dana kuşbaşının kilogram fiyatı ise 210 TL'den satılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN