Kırmızı ette görülmedik fiyatlar! İndirimi duyan markete koşuyor! Hem gözleriniz hem mideniz bayram edecek

Kırmızı ette görülmedik fiyatlar! İndirimi duyan markete koşuyor! Hem gözleriniz hem mideniz bayram edecek

Uygun fiyata et almak isteyen vatandaşlar o markete koşuyor. Kıyma ve kuşbaşı fiyatları 300 TL'yi bulurken o market görülmedik bir fırsat sunuyor. Kıymanın kilosu 140 TL'den satışa sunulurken kuşbaşının kilosu ise 150 TL olarak raflarda yerini aldı. İşte güncel et fiyatları…

2023 yılı ile birlikte et fiyatları da en çok zamlanan ürünler arasında yer alıyor. Geçtiğimiz aylarda %30'dan fazla zam yapılan et fiyatları 300 TL bandına dayandı. Ramazan öncesinde fırsatçılık yapmaya çalışan kişiler karşısında vatandaşın da eli kolu bağlandı. Ramazan ayında sofralarınız ete doyacak. Et ve Süt Kurumu ile birlikte Tarım Kredi Kooperatif marketleri tarafından imzalanan protokol ile birlikte et fiyatları da düşük fiyattan satılıyor. İşte güncel et fiyatları…


ET FİYATLARI DÜŞTÜ

Ambalajlanan etler Tarım Kredi Kooperatifi Marketleri’nde satışa sunuluyor. Kampanyadan tüm vatandaşların yararlanabilmesi adına ilk etapta ambalajlı ürünlerden yalnızca 1 adet veriliyor.

et-antrikot.jpg
İnsan vücudu için gerekli olan protein kaynağı et, Ramazan ayında da sofraların baş tacı olacak. Et ve Süt Kurumu ile birlikte Tarım Kredi Kooperatifi tarafından gerçekleştirilen kampanya vatandaşın yüzünü güldürdü. Alınan karar kapsamında et fiyatları Ramazan ayı boyunca belirli bir fiyattan satışa sunulacak.

Çalışmanın ülke genelinde yürütüleceği belirtilirken, Tarım Kredi Market zincirleri ile protokol imzalandığının altı çizildi. Protokol kapsamında et ürünlerinin miktarının aylık minimum 600 ton seviyesine çıkarılacağı belirtildi. Ambalajlı birer kilogramlık kıyma ve kuşbaşı verileceği belirtilirken kıymanın kilogram fiyatının 140 TL, kuşbaşının ise 150 TL'den satılacağı duyuruldu. Satışı yapılan etlerden Tarım Kredi Marketleri herhangi bir kar amacı gitmeyecek.
et-ve-sut-kurumu.jpg

ÇİFTÇİLER KAYIP YAŞAMAYACAK

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından tedarik zinciri ve üretimin olumsuz yönde etkilendiği belirtildi. Deprem sonrasında iki gün içerisinde fiyatların 30-40 TL yukarı çıktığını ifade eden Kayhan, daha sonra 30-40 TL'lik daha artış olduğunun altını çizdi.
Bu durumu Spekülatif bir artış olarak değerlendirildiği dile getirilirken mücadelede çiftçilerin üretim maliyetlerinin dikkate alındığı ifade edildi. Mücadele kapsamında çiftçinin gelir adına bir kayba uğramayacağı aktarılırken fiyatların dengeleme ve düzenleme politikasının geçerli olduğu vurgulandı.

et-fiyatlari.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN