Kış geliyor! Uzman isim o tarihi açıkladı

Kış geliyor! Uzman isim o tarihi açıkladı

İstanbul’da etkisini sürdüren lodosun ardından beklenen yağışların durumu vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamaya göre, yeni haftada perşembe gününden itibaren Marmara ve Karadeniz bölgelerinde yağış bekleniyor ve sıcaklıkların 5 derece kadar düşmesi öngörülüyor.

Kasım ayının ortalarına yaklaşırken İstanbul’da hava durumu genel anlamda mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Bugün ise hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ancak yağışların Rize ve Artvin çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor ve bu durum olası olumsuzluklara karşı vatandaşları tedbirli olmaya çağırıyor.

BEKLENEN YAĞIŞLAR VE SICAKLIK DALGALANMALARI

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten sosyal medya üzerinden yaptığı değerlendirmelerle, kasım ayının yağışlar açısından zengin geçeceğini ve bu durumun barajlardaki su seviyelerinde artışa neden olacağını belirtti. Ökten ayrıca, sıcaklık dalgalanmalarının aslında yağışın habercisi olduğuna ve kış mevsiminin yaklaştığını belirterek, Sibirya üzerinden gelen soğuk hava dalgasının aralık ayı için heyecan verici olabileceğini ifade etti.

İSTANBUL’DA CUMA GÜNÜ HAVA DURUMU

Meteorolojik tahminlere göre İstanbul’da cuma günü hava sıcaklığı 13 dereceye kadar düşecek. Bu düşüşle beraber hava sıcaklıkları mevsim normalleri civarına gerileyecek ve lodosun etkisi azalacak.

İstanbul ve çevre illerde yaşayan vatandaşların, değişen hava şartlarına karşı dikkatli olmaları ve olası sağanak yağışlara karşı hazırlıklı bulunmaları öneriliyor. Yağışlarla birlikte yaşanabilecek su baskını, ulaşımda aksamalar ve diğer olumsuz şartlara karşı ilgili kurumların tedbirleri şimdiden planladığı biliniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN